fredag 6 april 2012

Långfredag förr och nu 2012Grön jul - vit påsk, var det inte så det stod i bondepraktikan? Stämmer mycket väl, kunde man konstatera när man öppnade ögonen idag. Vart tog alla våta löven på gräsmattan vägen, liksom? Vart tog våren vägen?

Långfredan är en lång dag och förr i världen med en hel del regler att hålla sig till. Jag refererar till mina tidigare påskinlägg här , här  och här , då jag förut har skrivit bland annat om dessa gamla sedvänjor. Inte var det lätt förr i världen. I jämförelse med det har vi faktiskt inget att gnälla över idag, annat än att affärerna då är stängda på långfredagen.
Dagens frukost: Pasha. Hade aldrig testat förr, men det var jättegott. En slags ljusgul pudding som innehåller russin, vinner alla gånger över skitbruna memma. Längtar redan tills imorgon så jag kan köpa mera av denna goda påskmat.Min vackra lilla påsknarciss, är den månne förlorad nu? Inbäddad under all snö som vällt ner under natten. Jag passade på att blåsa fram den och så fick den ju lite värme då också. Gullestackarn.

Långfredag 2012 kommer säkert att tillbringas utomhus till stor del. Det är ju föralldel perfekt vinterväder med strålande sol idag.


7 kommentarer:

Ellis sa...

Hej vännen!
Hoppas ni får en underbar påsk! Här skiner solen och vägarna är bara, i övrigt finns det gott om snö kvar!
Kram Elenor

Ninja sa...

Det är jobbigt med alla regler....själv har jag inga, när det gäller påsken eller andra helgdagar...

Tommy sa...

Glad Påsk!
Här i Israel firar vi Pesach istället.

Nett sa...

Vad snö.. Hua, här har det snöat lite idag men det mesta har gått över till regndroppar istället ;) Kram

Fenixmonas sa...

Även här blev det en ny vinter...idag är det fruktansvärt halt och massor av folk på vägarna...Inte bra alls! Ha en fin påskafton! Kramiz

Augusta sa...

Memba har jag testat. Tror inte det var något för mig :)

Glad Påsk till dig också min vän i Finland :)

Kram

Karpstryparn sa...

Svar: Tackar, önskar dig en Glad Påsk också.