Vintage

Ens livsstil kan variera mycket under åren. Under min uppväxt levde vi rätt sparsamt, mamma sydde våra kläder och lappade knäna när byxorna gick sönder. Möbler och porslin köpte vi nya när de gamla gick sönder. Vi levde alltså enligt vintage där.

Däremot skulle det aldrig ha kommit på fråga att man hade gett bort något i julklapp som var begagnat, som t. ex en trave lästa böcker istället för en enda ny. Allt som gavs i julklapp måste vara nytt, där var det inget vintage.

Som ung vuxen var jag rätt grunge och jag handlade en del på loppis redan innan det var på mode. När vi sedan fick barn körde jag ärvda kläder, hemgjorda kläder och tygblöjor innan allt detta var i mode. På den tiden var det lite fattighetsstämpel över det hela även om det inte var pga pengabrist vi levde såhär.

Inte levde vi alltid fattigt heller. Vi har tre bilar, egnahemshus och reser runt om i Europa flera gånger i året, så det är mera en livsstil istället för ren penningbrist. Det är upplevelserna som räknas.

Jag har alltid föredragit gamla restaurerade möbler framför Ikea. Förrådet vi äger av gammalt i väntan på restaurering är stort. Och det växer hela tiden. Det gäller att spara och värna om miljön.

Inga kommentarer: