måndag 9 april 2012

Om att studera finlandismer ute i vårsolen
Jag är röd som en kräfta i ansiktet efter helgen ute vid Granören. Solen gassar på bra där ute och jag har suttit utomhus i timtal och läst och läst. Snön reflekterar ju också solljuset, det var nästan som att vara ute vid Alperna, tror jag.

Det fanns ingen anledning till att varken laga mat inomhus eller att sitta inne och äta heller. Nej allt har skett utomhus idag, grillat är ju gott och mat tillredd utomhus är alltid bäst, eller hur?! Inte underligt att man fick timmarna att gå.

Språkets värld - Modersmål och litteratur för gymnasiet är vad jag suttit och läst där ute på ön. Det skadar väl aldrig att skaffa sig bildning inom språket heller och boken är dessutom riktigt lättförståelig.

För intresserade av svenska språket rekommenderar jag den verkligen, det är intressant med  exempelvis finlandismer som vi svenskfinländare lätt lägger oss till med, utan att alls märka det. Till exempel lafka och halare, ha ha.


3 kommentarer:

Ellis sa...

Vilken härlig helg ni har haft, jag och min kompis har suttit ute och de andra inne och spelat spel, men alla har varit ute på promenad i omgångar i alla fall! =)
Kom hem idag, efter 3h körning, så tar det lugnt ikväll!
Kram Elenor

Ninja sa...

Vad härligt att få vara ute i skärgården...

Fenixmonas sa...

Jag håller med dig! Maten som lagas o ätes ute är alltid jättegod! Vårsolen är väldigt stark! Kramiz