torsdag 12 april 2012

Bergsäkra vårtecken i skärgården och i bynDet är nu det händer! Våren har anlänt, säkra vårtecken har infunnit sig. 8 grader plus, det var ju en evighet sedan vi senast hade så varmt, vågar man riktigt tro att det är sant?

Vattenståndet har i varje fall ökat på Granören, stenplattorna på stigen upp från havet till huset svämmas sakta men säkert över.

Samtidigt drar sig snödrivan som vätter mot söder sig bort från huset. Till all lycka, annars skulle kanske smältvattnet ta över inomhus. Kolla lövhögarna, där har man jobb som väntar.

Ett annat säkert vårtecken är alla katter. De är här och där och överallt, åtminstone här hemma i Sundom. På Granören har man föralldel inte sett till någon katt ännu, det är väl bilfärden dit ut som skrämmer de arma djuren förstås. Nisse skulle aldrig gå med på att sätta sig i bilen och åka iväg dit, aldrig, aldrig.

Kvistsaxen ovan är vårens nyinköp för att tukta alla äppelträden ute på gården här hemma. Det går lite sisådär med kvistkapandet, kvistsaxen är bra, men då träden är så många och så höga. Till mitt försvar kan jag iallafall säga att jag nog har börjat på med trädgårdsarbetet redan i förra veckan och att jag imorgon kommer att fortsätta. Jag tummar på det.

3 kommentarer:

Ninja sa...

Det är härligt med vår....men visst blir det arbete också :)

Ellis sa...

Skönt med lite mer vårtecken! =)
Här är det regn och dimma, några stackars plusgrader också!
Lycka till med träden!
Kram Elenor

Fenixmonas sa...

Härligt! Vårarbetet brukar ändå inte kännas så betungande...det blir ju fint inför en efterlängtat årstid!
Dina koder för kommentarer är svåra att se...De flesta har tagit bort dem. Kramiz