torsdag 1 oktober 2009

Det gamla dårhuset, del 2

- Det var nära ögat, det! Den långe ynglingen, som såg ut att vara i femtonårsåldern rätade upp sig. Vad sjutton håller gubben hunden lös för egentligen?


Pojken borstade dammet från sina byxor. Det fanns ett tjockt lager damm på golvet där de fyra ungdomarna hastigt hade kastat sig ner, när hunden utanför plötsligt hade fått upp korn på dem.


- Glöm honom, han är rätt gullig egentligen, sade den ena av flickan, hon med långt ljust hår. Han brukar vara hemma hos oss ibland och ha hunden med sig. Och vad står vi här och snackar om, det börjar ju skymma. Sätt fart på. Malena! Det är din gammefarmors tavla vi har kommit hit för att hämta.


- Jo, svarade den andra flickan, som kände sig lite olustig över att vara här, inne i det gamla dårhuset, nu när det snabbt började skymma utomhus. Hon satte armarna i kors om sin smala kropp och huttrade. Förde det mörka håret bakom öronen.


- Hur svårt kan det vara egentligen? Den långe ynglingen som verkade vara gängets ledare var otålig nu. En tavla borde ju synas. I bästa fall hänger den väl kvar på väggen någonstans. En tavla hittar man lätt i ett tomt hus. Jävlar, vad det är mörkt här. Vi delar på oss, så går det snabbare! Jag och Robin söker här nere, sade han och nickade mot den kortare blonda pojken, så går ni tjejer dit upp.


Flickorna såg tveksamt på varandra, varför måste just de gå upp till övrevåningen för att leta? Upp för den mörka trappan som mest liknade en brant stege.


- Sätt fart på, kommenderade den långe ynglingen och föste iväg flickorna mot den branta trappan. Det är din tavla vi söker Malena, minns att den säkert är värdefull, och lite pengar sitter ju aldrig fel!

9 kommentarer:

Skogens drottning sa...

Jo man är väl en riktig hönsmamma också, både till folk och fä tror jag!

Ha det gott!

Augusta sa...

Oj, det var ett spännande avsnitt :)
Hur mår du i dag då, bättre hoppas jag.
God Natt och Sov Gott. kram

Karpstryparn sa...

Nej, verkligen inte.

Svar: Sedärja. Japp, engelsk humor är bäst, haha!

Mona sa...

Godmorgon i stugan denna kyliga fredag! Spännande!!!kramiz Fenixmona!

annepauline sa...

De lär hitta nånting helt annat än en tavla, tror jag...

Nett sa...

Du har inte funderat på att skriva en bok ? Det skulle nog passa dig fint tror jag. Ha en trevlig helg!

Smörblomma sa...

Skogens drottning: Hönsmamma är mitt andra namn iallafall ;) Ha en fin fredagskväll!Augusta: Roligt om du tycker att det är spännande :)

Ja, jag mår faktiskt bättre och bättre dag för dag, men så har jag nog också vilat nu! Trevlig fredagskväll, kram

Smörblomma sa...

Karpstryparn: Som till exempel Mr Bean :)Fenixmona: Godafton! Här är också kyligt, hösten har slagit till.

Det är också därför jag publicerar
novellen nu, så här i hösttider. Fast egentligen är den ännu mera en senhöstnovell. Bra om den är spännande!

Trevlig fredagskväll! Kramiz

Smörblomma sa...

annepauline: Jag vet inte riktigt hur jag skall säga, men det blir nog lite oväntad spänning iallafall... :xNett: Jo, att skriva en bok är jag nog redan på G med, men det drar saaakta eftersom också studerar parallellt med jobbet :(

Jag skulle vilja ha mycket mera tid över till skrivandet, jag har så mycket bra idér just nu o:) Trevlig helg till dig också!