torsdag 15 oktober 2009

Halloweenaftonen, del 2

Den längre av systrarna, som också var den yngre, reste sig och hämtade tepannan från den svarta Högforsspisen. Hon hällde upp av den rykande heta drycken till sig själv och sin syster. Tysta och i sina egna tankar satt de båda och rörde om i sina tekoppar. Tillslut sa den yngre av systrarna:


- Det är jämna året idag. Precis sådant här väder var det förra året också på den här dagen. Tror du att hon frös mycket innan hon… Och tror du att hon han svälja av vattnet, och månne att det kändes isande kallt i hennes lungor?
- Det är frågor som vi aldrig kommer att få svar på, svarade den äldre systern med lugn och praktisk röst. Hon fick i alla fall en fin och hederlig begravning, det fick vi i alla fall igenom med hedern i behåll.

10 kommentarer:

Pernilla sa...

TAck för gullig kommentar hos mig! Välkommen tillbaka! Och din är jättefin! Underbara bilder!

Skogens drottning sa...

Klart jag läser... :)

Men nu är det sängdax, så den var precis lagom lång!

Ha det gott

Augusta sa...

Oh, har du börjat med en ny novell. Jag har läst båda avsnitten nu.
Börjar bra :)
Tiden går så snabbt. Halloween snart, oj, oj.

God Natt och Sov Gott!
Kram

Nett sa...

Åhh, en ny del =) *härligt* Ja nu är det Fredag, har du jobbat klart din vecka ? Själv börjar jag jobba inatt och skall jobba hela helgen. Ha en fin helg!

annepauline sa...

Hmm, varför drunknade den tredje systern? Nu fick jag nånting att börja fundera på igen, nånting konstigt var det, det har jag på känn...

Smörblomma sa...

Pernilla: Tack för det :)

Ibland kan jag tycka att mina bilder är rätt simpla eftersom en del av dem är tagna med mobilen. Så skulle jag också vilja kunna bildbehandla, fast det har jag inte alls på klart. Fast man kanske lär sig ännu!

Smörblomma sa...

Skogens drottning: Hoppas du har haft en trevlig fredag så här långt, Halloween närmar ju sig dag för dag!

Ha det gott du med!Augusta: Ja, i brist på annat kan man publicera sina gamla noveller här på bloggen! Trevlig fredagskväll! Kram

Smörblomma sa...

Nett: Japp, och nu kom ännu en ny del :)

Ja, jag har jobbat färdigt, och nu är jag ledig i helgen :) Hääärligt!

Ha en fin helg du också, i arbetets tecken!annepauline: Jodå, hon dog inte en naturlig död, det kan jag säga. Nu är det vuxenstory som gäller, så nu behöver man inte spara på krutet :x

Rhea sa...

Nu har jag läst del 2. Fortsätter sen. Kram

Smörblomma sa...

Rhea: Roligt att du läser :) Kram