tisdag 13 oktober 2009

Halloweenaftonen, del 1

Eftersom det drar ihop sig till Halloween vilken är en av mina favorithögtider, tänkte jag passa på att publicera en av mina noveller här.I den lilla avlägsna byn var det Halloweenkväll. Det var mörkt överallt, så nära som på någon lampa här och var i någons köksfönster. Det var ganska glesbebyggt i byn, och invånarna här var mest äldre människor, som bodde under ganska fattiga förhållanden.


Den isande nordanvinden blåste kallt runt knutarna på det gamla gula trähuset nere vid ån. Huset var inte i det bästa skicket; den gula målarfärgen flagnade, stentrappan var sned och det gröna plåttaket dundrade i stormen.


Inne i husets kök satt två äldre kvinnor. De var systrar och hade bott här i huset under hela sitt liv. Föräldrarna var döda sedan många år tillbaka. Den tredje systern som också hade bott i huset under hela sitt liv, var död sedan ett år tillbaka.


Systrarna satt tysta vid köksbordet i det halvmörka rummet. De hade tänt levande ljus lite här och var i köket, och i den lilla farstun. Det gällde att spara på elektriciteten, för systrarnas pensioner var inte särskillt höga. Ibland behövdes också pengarna till olika reparationer av huset, gammalt och i dåligt skick som det var.

6 kommentarer:

Nett sa...

Ja just det, snart är det hallowen och jag har bunkrat upp ljusförrådet med hallowendoft från partylight :) Ha det gott!

Skogens drottning sa...

Åh ja - något nytt att följa - härligt!

Rhea sa...

God kväll! Kikar in och läser fortsättningen av novellen när den kommer. Kram

Smörblomma sa...

Nett: Visst är det en härlig högtid! Ja, ljus, det skall det vara i massor. Jag skall snart sätta upp Halloweengardinerna i köket, det kommer att bli jättemysigt :)

Ha det gott du också!

Nett sa...

Vad härligt!! Hallowengardiner ? Vad fräckt, det har inte jag. Brukar bara ha nån enstaka prydnadsak. Ha en fin dag!

Smörblomma sa...

Skogens drottning: Roligt att du läser. Hoppas du tycker att det blir spännande :)Rhea: God kväll på dig med! Nu kom en del till av novellen, lite sent om sider! KramNett: Just det, Halloweengardiner :)

Jag har jättemycket rekvisita till Halloween, får se hur mycket jag orkar dra fram. Barnen börjar ju bli större, så de bryr sig inte riktigt lika mycket längre o:)
Ha det fint du med!