onsdag 7 oktober 2009

Stooorm...


Det krånglar med bilder och det krånglar med inläggen. En massa underligt blir det bara, jag tror jag har lagt in några konstiga inställningar vid "nytt inlägg".

Bilden här är ändå inlagd med flit!

Så här såg det ut sent igår kväll när det ösregnade. En av utelamporna på vår bakgård, i vars sken studsmattan blänker till, inte desto mera konstnärligt! Verkade som småruggigt väder redan då, fast det var inget emot vad det skulle bli senare på morgonkvisten.

Imorse vid sextiden bröt den loss. Stormen.

Hur den har regerat utomhus har jag ännu inte sett över, men man kan ju tänka sig.

Här inne då, kvart över sju imorse:

"Mamma, lampan i köksfönstet FLÖG UT OCH NER PÅ KÖKSBORDET när jag försökte tända på den! Och kylskåpet och frysen har slocknat, och inga lampor alls funkar i köket."

Nu är det så att jag själv är väldigt oteknisk när det gäller elskåp. Så mycket hade jag ju fattat, att någonslags säkring hade gått. Där stod jag och glodde in i elskåpet och på klockan, och var tacksam över att maken kommer hem om tio minuter. Frysen hade ju för sjutton stannat, i värsta fall skulle väl vattnet börja forsa ut därifrån (om någon timme, alltså).

När maken kom hem, vippade han upp knappen som det stod K 13 på. Allt funkade igen! Utom lampan i köksfönstret, som hade flugit ut och ner på köksbordet då. Delar av själva glödlampan satt ännu kvar inne i lampskärmsdelen, det måste ha varit en jäkla smäll!

Och var är Nisse då? Min katt har inte synts till på hela morgonen, hoppas han visar upp sig snart!

12 kommentarer:

annepauline sa...

Vilken häftig bild! - Ja, här har det också stormat som bara den i natt och ösregnat. Jag vaknade om igen och igen när stormen rev i så jag trodde taket skulle flyga iväg. Nu skiner solen men det blåser fortfarande, inte lika hårt, dock. - Nisse har väl krupit in nånstans och väntar tills vädret klarnar.

Smörblomma sa...

annepauline: Ingen sol här ännu, och ingen katt heller :(

Här är ännu så skitväder att jag inte ens orkar fara iväg för att handla mat. Håller som bäst på att fundera ut hur jag skall göra för att muta någon annat att göra det :x

Kent sa...

Har Nisse kommit hem än?

Smörblomma sa...

Kent: Ja, han har kommit! Genast solen visade sig lite på himlen, stod Nisse och kikade in genom terassdörren och jamade och ville in :)

Nett sa...

Jodå, dagen blev lyckad =) Nisse kanske har kommit fram nu får vi hoppas. Ha en toppenkväll!

Augusta sa...

Vilken morgon ni hade. Är vädret bättre nu hos er? Här i Stockholm har det varit lite blåsigt men ändå varmt. Vad bra att Nisse är hemma igen.
Kram

Rhea sa...

Här har det blåst rejält. Ser att Nisse kommit hem igen. Så skönt!
Sv: Gillar också nattjobb. Har dessutom några timmar sovande natt så jag är pigg och utvilad när jag slutar mitt pass.
Kram

Skogens drottning sa...

Hoppas Nisse har dykt upp! Jo det kan bli ena riktiga smällar när det händer något så där... lite läskigt med el faktiskt!

Ha det gott!

Smörblomma sa...

Nett: Ja, Nisse har kommit fram så vi är helt nöjda :)Augusta: Jodå, vädret blev mycket bättre mot eftermiddagen, soligt och lite ljumt till och med. Ja, tur att Nisse kom hem :) KramRhea: Det tycks ha legat något lågtryck över skandinavien, tur att det har bedarrat och att Nisse är hem igen, såklart :)

Har du långt nattskifte ( många timmar) om du får sova också? Jag jobbar tio timmar när jag jobbar natt. KramSkogens drottning: Nisse är här, ja :) Det hade varit en riktig smäll inne i lampan såg jag när jag idag bytte ut den! Ha det gott!

Skogens drottning sa...

Det var faktiskt riktigt bra för honom i sån skola, särksilt för grabbar tror jag, de får liksom möjlighet att "härja av sig" lite och då blir ju koncentrationen bättre!

Skönt att kisse hittade hem igen!

Nett sa...

Godmorgon.. Härligt att Nisse kom fram! ojoj, vilken natt har sovit som ett litet barn och idag skall jag ha en egen dag igen ;) Ha en bra dag!

Smörblomma sa...

Skogens drottning: På vårt högstadie fungerar allt väldigt traditionellt och konservativt. Jag skulle gärna se ett nytänkande där.Nett: Ja, jösses, ifall att Nisse inte hade kommit hem, vågar inte ens tänka tanken ut... Ha det fint resten av helgen :)