fredag 23 oktober 2009

Halloweenaftonen, del 6

Amanda linkade mödosamt mot ytterdörren, katten jamade högljutt där ute och ville bli insläppt. Vad gikten i fötterna var besvärlig en kväll som denna. Nordanvinden som nästan lyfte taket av huset, gjorde gikten så skärande att det var ett helt företag att komma sig fram till ytterdörren.


Katten jamade allt högre. Det lät riktigt som att han skrek därute. Kunde en katt skrika så? Det lät ju som en människa. Så skärande. Amanda hade äntligen sluppit fram till ytterdörren och satte handen på det kalla dörrhandtaget.


Det var kallt på den bara marken, isande kallt. Frusna grässtrån, och en storm som gick genom märg och ben. Frusen lera. Kylan, som förlamade kroppen på bara några få sekunder. Det kändes som om hon aldrig skulle klara av att resa på sig igen. Runt omkring kändes det hårt och vasst, och det låg ved över henne också.


Lydia skakade av sig vedklabbarna. Hon måste ha halkat riktigt ordentligt här. Hon tog sig åt sitt värkande huvud, hur länge hade hon legat här? Hon måste ju ha svimmat av och blivit liggande här.


Mödosamt plockade hon ihop veden och började sakta gå mot huset. Oj, vad katten jamade, ja han ville väl in i värmen. Såja, några få steg kvar, så skulle både katten och Lydia slippa in i värmen. Lydia aktade sig noga för att inte halka igen, nu på stentrappan. Plötsligt snubblade hon över något, och föll handlöst för andra gången ikväll. Hon skrek rakt ut, men skriket kom sig inte av smärta ,utan av fruktan.

12 kommentarer:

Augusta sa...

Det här är ju riktigt spännande :)

Får önska dig en trevlig helg!
Kram

Skogens drottning sa...

Spännande...
hittills har jag inte kunnat gå och vaccinera mej, först den 2 november är jag "ledig" nog att komma iväg när det erbjuds, får se om jag håller mej frisk till dess!

Ha det gott!

Smörblomma sa...

Augusta: Bra om det är spännande!

Trevlig helg tbx! Jag kommer just hem från en jobbresa till Tammerfors, jag släppte riktigt loss med shoppandet där!

Någon sade att Tammerfors var näststörsta stan i Finland, stämmer det? Iallafall gällde det att shoppa loss ordentligt när man en gång kom dit. Åtskilliga euron fattigare kom jag hem.

Smörblomma sa...

Skogens drottning: Ja, hoppas att du inte insjuknar före det. Här i landet finns influensan redan i Lappland, så man kan väl räkna med att det sprids hit inom några veckor då.

Det blir bara att vänta och se, tillsvidare är allt lugnt...

Ha det gott du också!

Ida sa...

haha nämen vad snällt sagt av dig! :P man får jobba ihop sig en riktigt bra slant då. hehe

ja fast är ändå lite svårt att komma på bra julklappar som man kan sy. skulle vilja göra något annorlunda. har sytt med symaskinen hemma flera år.
ha en fin helg!
kram

Anonym sa...

Godmorgon i stugan denna lördag! Hoppas din fredagskväll blev riktigt fin! Oj, oj...nu är det spännande! Kramiz

Skogens drottning sa...

God morgon
Jo den finns här också, flunsan, både i norr och söder och på mitten tycker jag det låter som. Är nog inte så fasligt att få den tror jag ändå, kan ju lika gärna få den andra om jag nu vaccinerar mej mot den här.

Ha det gott!

Nett sa...

Precis, det sänker mig inte.. bara att ta nya tag. Hade du det bra på resan ? Skönt att du har lite ledight nu!

Smörblomma sa...

Ida: Jag har också en egen symaskin, den blev inhandlad när jag hade ett ryck om att "nu skall jag börja sy egna barnkläder." Fast inte blev det så många plagg sydda :/ Kram

Smörblomma sa...

Fenixmona: Godkväll så här på sensöndagen! Roligt att läsningen är spännande :) Kramiz

Smörblomma sa...

Skogens drottning: Ja, och jag bara hoppas att jag inte skall få Svininfluensan alls. Får se hur det går.

Ha det gott du också!

Smörblomma sa...

Nett: Ja, resan var bra, jag fick shoppa loss riktigt än en gång o:) Kul att åka iväg och se hur andra rehab avdelningar funkar på andra ställen här i Finland också.