söndag 4 oktober 2009

Det gamla dårhuset, del 5

Nu hade flickorna tröttnat på sökandet. Det var ju också så mörkt, att man inte längre kunde söka heller. Dessutom var det ju bara fånigt, att på det här sättet bryta sig in i ett hus, för söka efter en tavla som Malena bara hade drömt om.


Att man drömde samma sak upprepade gånger, det behövde väl inte betyda något. Det kunde väl vem som helst göra, tyckte den ljushåriga flickan som nu försökte övertyga Malena om att ge upp sökandet.


Malena såg sig ännu några gånger planlöst omkring, och tyckte också att de kunde väl lika gärna ge upp. Det skulle ju i vilket fall som helst snart vara beckmörkt här inne, och ju mörkare det blev, desto kusligare blev det. Flickorna vände om, och började gå mot trappan som ledde tillbaka ner till undervåningen.


Nej! Vad var nu detta?! Skulle inte Malena hitta tavlan heller?


Hon och hennes ljushåriga kamrat hade nu börjat gå tillbaka mot trappan, hand i hand, sakta och försiktigt så att de inte skulle snubbla över något i mörkret.


Signe samlade ihop all sin vilja, all sin önskan, nu fick inget gå fel. När hon öppnade upp sina ögon, ögon som egentligen inte existerade, kunde hon nöjt konstatera att tavlan inte längre hängde på väggen i bakre rummet.


Signe log belåtet. Hon kunde återvända. Bara en sak till återstod. Malena måste ju säkert få tavlan med sig. Tavlan hon hade kommit hit för att hämta. Den fick inte bli kvar här.

10 kommentarer:

Skogens drottning sa...

Väntar redan på del 6.
Jo du, här sitter man och oroar sig för att pojkvaskern är ute i farliga världen när han i själva verket sitter hemma hos en kompis och hans mamma och tittar på film - kunde han väl ha berättat då... *suck* Det farligaste de gjorde var att gå och köpa hamburgare, ja ja... Tänk inte på mammas mentala hälsa inte, nej då...

Ha det gott!

Nett sa...

Härliga Söndag, du har fått in mer att läsa och du verkar då ha haft en fin Söndag. Ha det gott!

Mona sa...

Godkväll vännen! Spänningen stegras...klart de måste få syn på den, men hur...kramiz

Smörblomma sa...

Skogens drottning: Del 6 kommer imorgon... :)

Ja, jag veet, genast killarna inte svarar på mobilen börjar mamma fundera, än det ena än det andra...

Min äldsta kille har förresten feber nu, jag får ha honom hemma med mig på sjukledigt imorgon o:)

Ha det gott!

Skogens drottning sa...

Ja du, det är mycket som borde ingå i läroplanen... vete tusan hur de som gör sånt där tänker. Ibland känns det som om ungarnas tillfälliga vilja är viktigare än att de lär sig lite vett, etikett och klokheter! Nä, det daltas för mycket, inte så att jag menar att vi ska införa aga igen precis, men nog 17 måste man väl kunna säga ifrån - på riktigt liksom!

Ha det gott!

Smörblomma sa...

Nett: Japp, och nu är det ny vecka! Ha det gott du också!Fenixmona: Godmorgon! Ja, tavlan måste de ju få syn på, det var ju på grund av den som de vågade sig på att bryta sig in i det gamla dårhuset. KramizSkogens drottning: Verkligen. Det är mycket angående rent människovett som borde ingå i läroplanen, men det verkar ha fått stryka på foten på grund av en massa annat!

Ha det gott!

Nett sa...

Japp, nog var det en skön helg och dessutom en skön vecka som kommer =) Ha en fin Måndag på dig!

annepauline sa...

Ojojoj, en riktig "spökhistoria" till och med, en "döing" var det men inte som jag trodde från början. Spännande!

Kent sa...

Ho ho vilken rysare!!

Smörblomma sa...

Nett: Ja, hösten är fin. Fast här ute hos oss är det nu precis samma väder som beskrivs i novellen. Isande kall, stormig kväll...annepauline: Just det, ingen spökhistoria utan döing, det blir alldeles för lamt annars!

Fast det är svårt att skriva abstrakt för ungdomar i nedre tonåren, det kan lätt bli så att de inte hänger med i svängarna.
Och boooring får det ju absolut inte bli ;)Kent: Bra, för det var just meningen att det skulle bli en rysare av detta!