tisdag 7 april 2009

Husmodersblogg; fortsättning...


Shit. Efter att jag hade plockat fram terassmöblemanget, och satt fram utevårblommorna, ser det ur så här. Terass stolarna och bordet är alldeles nersnöade, och i övrigt ser omgivningen ut så här. Tänk om mina vårblommor i krukor har dött!
Efter att jag hade läst min husmodersblogg från igår, märkte jag ju nog att den lämnade lite till halvs. En husmorsdag slutar ju ingalunda vid halv åtta på kvällen, nej det finns mycket husmorssysslor kvar än på kvällskvisten.
Här följer alltså fortsättningen på gårdagens husmodersblogg:
Kl 20.00 Nytt upplockande av allt som ligger på fel plats i huset. Tidningar ligger överallt, skolryggsäckar på fel ställen, tomma kaffekoppar och dricksglas finns utspridda runt i huset...
Kl 21.00 Kollar hur mycket pengar som finns på mitt konto. Obs! Viktig husmorsuppgift, en riktig husmor måste se till att det alltid finns pengar att tillgå, fram tills nästa lönedag.
Kl 21.15 Städar upp i köket, det ser trevligare ut nästa dag om all disk är bortplockad och allt saftspill är upptorkat.
Kl 21.45 Åker iväg för att hämta äldste sonen från hans flickväns.
Kl 22.15 Hemma igen. Mäter igen feber på mellansonen.
Kl 22.30 Ger febernedsättande värkmedicin till mellansonen, och säger att han inte behöver gå till skolan imorgon. Han blir glad.
Kl 22.45 Jag kör ett hastigt varv med damsugaren genom huset. Bort med allt rosk och skräp som dragits in under dagens lopp. Bort också med alla dammtussar, hundhår och katthår.
Kl 23.15 Husmorsjobbet fortsätter i hjälpköket. Och nu blir det till att jobba. Ordna med dagens smutskläder, och det stämmer; vi ligger efter med klädtvätten, allt ryms inte ens in i tvättkorgen. Medan tvättmaskinen tvättar, plockar jag undan torra kläder från torkstället. Jag slänger dom i en hög, nu gäller det att ordna plats att hänga upp ny tvätt på, när tvättmaskinen har jobbat klart.
Kl 23.45 Jag läser dagstidningen. Den läses alltid vid den här tiden på dygnet, så det är inget konstigt med det.
Kl 00.00 Tvättmaskinen har bykt klart, jag tömmer den och hänger upp tvätten. En del av tvätten måste vara torr imorgon redan kl 7, som husmor gäller det att hålla sig inom tidsramarna!
Kl 00.15 Läggdags.

4 kommentarer:

Annepauline sa...

Hahaaa, fångat på pricken! Plus allt annat som man gör så att säga i flygande fläng.

Smörblomma sa...

Annepauline: Ja, visst är det så där! Först kunde jag ju tycka att gårdagen blev slödag, eftersom det varken blev matlagning eller storhandlande gjort (som först hade varit meningen).

Fast nu när jag läser min husmorsblogg, så ser jag ju att jag har gjort hur mycket som helst!

Eftersom allt sker i flygande fläng och varvat med annat, så rullar det mest på :)

Ps. Jag håller nu på att göra lasagne samtidigt som jag bloggar...

mamma sa...

ja sånt är livet medan alla bollar ska hållas i luften
kämpa på

Smörblomma sa...

mamma: Tack för uppmuntran. Du vet att det är så. Sjukdom i huset är aldrig roligt, och så smittar det ju också. Mellerste sonen tyckte ju ändå att det var bra att han fick vara hem från skolan idag :)