fredag 31 juli 2009

RöjarkvällDet har varit en riktig röjarkväll här. Ändå är det skitrörigt här ännu, fast jag har farit runt här i flera timmar nu.

Man skulle kunna tro att här inte har städats på hela sommaren, men så är inte riktigt fallet. Dock har städandet haft låg prioritering, och det fick jag upp ögonen för ikväll.

Därav röjandet.

Kläder överallt. Smutsiga och rena. Överallt. Därför har jag röjt upp i ett klädskåp nu, i ena barnkammaren (ha, ha barnkammaren, read that kids) och lite börjat på där. Man måste ju börja på någonstans.

Det ser fint ut i skåpet nu. Allt i sin ordning. Kläderna är sorterade och prydligt ihopvikta, väldigt lite plats tar de också. Alla urvuxna kläder är bortröjda och ihoppackade till återvinning.

Men det finns flera skåp kvar i rummet som ännu är oröjda. Jag började i det minst röriga skåpet.

Och så alla andra rum...

Och så skall det ommöbleras här också. Fast inte ikväll! Vi måste bara inhandla lite nya möbler först, kidsen växer snabbt, ja så snabbt.

Jag fattar inte vad jag tänkte på den dagen när vi köpte en loftsäng till äldste sonen. Säkert något som att: alla kan ju använda den sedan i tur och ordning, så den kommer nog till användning...

Mmm. Fast den finns ännu kvar här. Vi har försökt göra oss av med den i flera år nu, men ingen vill ha den. Vi har till och med försökt ge bort den gratis; samma sak.

En loftsäng tar också väldigt stort utrymme om den skall packas ihop, som denna nu. Den skall nämligen iväg till vårt sommarställe, där borde den väl bli passlig!

Jaha, diskmaskinen har diskat färdigt. Jag måste fortsätta röjandet nu, här kan jag inte bli sittande.

5 kommentarer:

Kent sa...

Här har vi en RIKTIG röjarkväll inte städkväll det trodde jag att du också hade!!! Mycket trevligare än att städa städa hinner man alltid gjöra sen.

Olivia sa...

Hej Smörblomma, tänk att jag hittade dig här. Vilken fin blogg du har! Jag tror att jag kommer att återkomma med jämna mellanrum. Vi ses!

Smörblomma sa...

Kent: Ja, städa hinner man alltid göra sedan, det finns alltid så det räcker till, och blir över.
Jag tror bestämt jag skall fortsätta röjningen nu ikväll ;)Olivia: Tjenix! Äntligen hittade du mig här, ja. Återkom du bara, jag är ofta in hos dig och kikar också :)

Augusta sa...

Men grattis! Jag gillar inte att städa. ¨Min dotter har också en loftsäng som hon ligger i. Du har rätt, den tar stor plats.
Mysigt med musiken från din blogg. Tror att ljudet var kraftigare i dag :)
Trevlig helg. Kram

Smörblomma sa...

Augusta: Jag gillar inte heller att städa, det var bara igår jag fick ett ryck, idag har jag lagt ner det igen :x

Trevligt att du gillar musiken :)
Trevlig helg du också. Kram.