fredag 8 maj 2009

Katblög (pö sänt)


Hello. Nisse här igen. Tänkte passa på att skriva några rader, Smörblomman har varit väldigt upptagen på de sista dagarna. Hon har ungefär bara varit hem för att sova.

Men; the show must go on, eller hur? Någon måste väl stå för inläggen, eller!?

När Smörblomman kom hem idag, gick hon ganska omgående och lade sig på soffan. Först drog hon några snabba tag med handen över soffan, för att putsa bort katthår och skräp som hon sade att jag hade släpat in. Sedan sov hon på soffan i en timme. Det störde henne inte alls att kidsen såg på TV runt omkring henne, samtidigt.

När hon vaknade, sade hon något om att nu hade hon pratat med en kattexpert om hur man kan avmaska katter, utan vare sig ge tabletter eller pasta. Då borde jag ha stuckit, men det gjorde jag inte, utan jag låg lugnt kvar på mattan under bordet och solade (jag solar ofta inomhus också).

Hon försvann in i köket, och grävde i medicinskåpet. Hon kom tillbaka med en pipett i ena handen, och en hög skinkskivor i den andra handen. Skinkskivorna hällde hon ut på golvet i vardagsrummet, och klart att jag gick dit för att kolla vad som var på G.

Det var god skinka, familjens smörgåspålägg var det. Men Smörblomman är van att handskas med pipetter skall ni veta. Hon tog ett raskt tag; bröt sigillet på pipetten med ena handen, med andra handen benade hon snabbt upp en bena i min nacke, och tryckte dit MUÄSKMEDLET, FESTINGMEDLET, FÖGELLÖPPSMEDLET, what ewer.

F*n vad det stank.

Sedan sade alla, att nu fick jag gå och lägga mig precis var jag ville, för nu var all ohyra väcks.

Precis som om jag inte hade varit hygienisk, tillräckligt?! Jag som tvättar mig i ett kör?!

Hittills har jag inte ens fått komma med i deras badtunna, som synes. Istället skaffade de ett eget litet badämbare till mig, men man måste väl hålla till godo med vad man får.

Gluäd fruedägskvel menschur; 03

// Nisse

6 kommentarer:

Propaganda sa...

Det låter faktiskt inte alls trevligt. Jag lider med dig, frassen. :(

Smörblomma sa...

Propaganda: Nej, och nu står håret rakt upp i nacken, så där jättefult. Inte kan jag putsa till det heller, just där i nacken är enda stället dit jag inte når :(
//Nisse

Kent sa...

Men Nisse vilket sketet badämbare du fick. Men se det från den ljusa sidan du har ju eget privatbad när dom andra tränger ihop sig i baljan.

Smörblomma sa...

Kent: Ja, privatbad är bäst. Där blir det inte så himla hett heller, ur det där stora badet bara ryker det ibland ;)
//Nisse

Sig vön Kätz sa...

Utrrrrrrrrhuuuuulit frekt.

Smörblomma sa...

Sig vön Kätz: Ja, visst var det! Jag stinker ÄNNU medikament från nacken.
//Nisse