söndag 29 januari 2012

Varm älgkalops med potatismos i januari



Ledig söndag betyder mera tid för matlagning. Älgkalops är ju inte något man gör varje dag då det är så tidskrävande, men idag var det ett passligt alternativ.

1600 g älgkött skuret i passliga bitar
1 lök
5 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
½ burk creme bonjuor
En skvätt soja
Salt och svartpeppar

Ta fram en stor stekgryta. Sätt i älgköttsbitarna och stek i rikligt med smör, locket ska vara på. Låt köttbitarna puttra på i 45 min så att de blir riktigt möra. Häll sedan på vattnet, sätt i löken och sojan. Tillsätt därefter matlagningsgrädden och bonjouren. Smaka av med salt och peppar.

Gör potatismos på potatis, mjölk + matlagningsgrädde, smör och lite salt.

Serveras med rårörd lingonsylt och en god sallad.

Så gott!


6 kommentarer:

Nett sa...

Älg har jag bara lagat till en enda gång, då minns jag att man fick laga till det extra länge. Kram

Ellis sa...

Låter helt klart gott, här blir det nog pizza om osten räcker till! =)
Kram Elenor

Ninja sa...

Verkar gott med ost i :)

Blommen sa...

Låter jättegott! Jag saknar älgköttet ibland, finns ej i Spanien, i och för sig kanske då på IKEA som jag inte har så långt till, men det är liksom inte samma sak.

Tommy sa...

Låter gott! Här i Israel äter vi mest kyckling och fisk.

Karpstryparn sa...

Jösses. Var länge sedan jag åt älgkött.