lördag 7 januari 2012

Lacoste och kuoma, allt för att vara på den säkra sidan


Så trist det har blivit utomhus. Imorse vaknade jag till en smällkall, snötyngd värld, där hela färgskalan gick i grått-mörkgrönt-vitt. Inget annat alls, och man började ju fundera på vart alla färgerna har tagit vägen. Glömde jag kanske nämna att termometern visade på -11grader? Vi hade med andra ord kastats rakt ut mitt i skitvintern.

Vilket ledde till nästa problem, nämligen vinterskorna. N och T har vinterskor, om än lite finare sådana. Alltså inte skor som man skottar snö med här ute på landet. R i sin tur ägde inga vinterskor alls, vilket ju inte längre gick för sig nu då polarvintern gjorde sig påmind.

Vi åkte in till The City of Vasa. Där finns det skor i massor, men R har inte världens bästa tålamod då det gäller skoköp. Helst ska man hitta skorna redan på det första stället man går in på. Det gjorde vi.

Lacosteskor för 99 euro, vad sägs om det? Inte billigt, men mamma betalar ju. Och förresten var dethär ju inte ens vinterskorna utan sommarskorna, då inte ens sådana (hela) fanns att tillgå i hemmet.

Efter Lacosteskoköpet blev R på bättre humör och orkade varva både Citymarket och Prisma i jakt på lämpliga vinterskor. Tillslut hittade vi Kuomas enkla basicsort; skinn inuti, fuskgoretex utanpå, men stövlarna håller hur länge som helst. Det vet jag, för då pojkarna var små var detta sorten man satsade på.

Bara det att jag trodde att de skulle kosta runt tjugolappen. Kanske har de någon gång i världen gjort så, men icke så längre. Idag kostar kuomastövlar 59,90 euro, och kanske var det specialpris, vad vet jag?

Jag svalde halvchocken att jag nu var 160 euro fattigare, bara sådär. Kuomastövlarna är ju tänkta att alla i hemmet (utom jag) ska kunna använda gemensamt, då det väl ändå inte är någon rusning till juntvinterstövlarna.

Trots allt är jag säker på att detta är vinterns inköp. Vänta bara tills det blir -25 grader kallt, då kommer det att uppstå rusning om vem som först hinner ta kuomavinterstövlarna idag. Ha, ha.

6 kommentarer:

Sara Pepparkaka sa...

Jo, det blev att ta en snabbinventering av vinterskoförrådet, vinterklädsförrådet, och skid- och skrinnskoutrustning. Man kan ju räkna med att senast på tisdag ska antingen skidor eller skrinnskor med till skolan för oss där barnen är i skolåldern.Och inventeringen blev inte gjord i höstas, när det liksom inte blev någon vinter.

Fenixmonas sa...

Å´"fy för fattiggår´n" så kallt du har! Klart det måste till vinterskor då, helst riktigt varma sådana!! Här klarar jag mig med mina gamla boots med sulor i än så länge, fast är det riktigt kallt o halkigt så blir det ju bara fram o tillbaka till bussen.
Tjugondaknut är det enligt tradition här också men numera får det tas när tid o kraft finnes! Kramiz

Blommen sa...

Jaså, blev det vinter i all hast, då måste verkligen de riktiga dojorna till, var bara försiktiga under rusningstiden, ni kan väl alltid turas om med kuomavinterstövlarna för att slippa jäkten =)

Karpstryparn sa...

Inga fel med att vara på den säkra sidan, såvida det inte går för långt.

Svar: Det kan nog stämma att vi har, ja.

Angående mitt inlägg: Tackar tackar.

Ninja sa...

Tänk här var det massor av färg idag.

Nett sa...

Bra med en mamma som betalar :) Kram