måndag 30 januari 2012

Tips och lindring vid förkylning, del 4Förkylningen har slagit till igen. Igår kväll kunde jag inte somna, istället låg jag och darrade under tre täcken och halsen kliade och gjorde ont. Jag hoppades att det var frågan om en snabbt övergående förkylning som skulle vara bortblåst på morgonen och att allt skulle vara någorlunda bra. Så blev det inte.

Istället värkte halsen sju gånger värre och frös gjorde jag fortfarande. Ännu värre blev det vad dagen fortskred, nu nyser jag och får snyta mig i ett kör. Känner mig ordentligt risig.

Som tur är finns ännu vetekudden att ta till. Denna underbara dyna som man sätter in i micron och värmer upp, för att sedan lägga på sin sjuka lekamen. Lämpligtvis på skuldrorna eller bröstet vid första dagarna av förkylningen. Lägg sedan att täcke över dig och ligg så med dynan på i 20 minuter, medan värmen sakta sprids i hela kroppen. Underbart.

Vetekudden värmer vävnaderna, ökar förbränningen och omsättningen lokalt där den placerats ut. Möjligtvis kan också vetekudden bidra till snabbare tillfrisknande då den ökade förbränningen snabbare tränger ut slaggämnen ur kroppen, lokalt. Det känns varmt och mjukt, och den stela känslan som ofta sitter i sjukdomsområdet försvinner.

Som bunus brukar sömnen ofta vara god och välgörande efteråt. Dubbelbonus är att kudden doftar rogivande vete vid uppvärmning. Kan inte bli bättre.

6 kommentarer:

Ellis sa...

Jag får hålla mig till vitlök, ingefära, honung och c-vitaminer, lite spikkudde värmer upp ryggen också! =)
Krya på dig!
Kram Elenor

Blommen sa...

Kan tyvärr inte rekommendera någon undergörande medicin men jag ber dig dock krya på dig så snart som det är möjligt, en bamsekram på vägen!

Ninja sa...

Krya på dig....att suga på vitlök brukar hjälpa....inte gott men verksamt

Nett sa...

Ahh, krya på dig. Har klarat mig än så länge. Kram

Augusta sa...

Men usch, jag riktigt känner med dig. Man glömmer så lätt hur man känner sig vid förkylning. Men det är inte trevligt.

Krya på dig!

Kram

Karpstryparn sa...

Svar: Tackar.