måndag 14 september 2009

Recept på rysk skinkpaj


Här kommer något verkligt gott! Testa!


Rysk skinkpaj

Pajbotten:
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 gr smör
1 ägg
1 dl matlagningsgrädde
1 dl gräddfil

Pajfyllning:
250 gr strimlad skinka
1-2 paprikor skuren i bitar
Rejält med riven ost ovanpå

Blanda mjöl, bakpulver och det smälta smöret till en jämn massa.
Vispa ihop ägget, grädden och gräddfilen i en annan skål.
Rör snabbt samman gräddsmeten och massan till en deg.

Lägg degen i kyl 45-60 minuter.
Tryck därefter ut den i en smord pajform.
Sätt i fyllningen; först skinkan, därefter paprikan, sist osten.

Grädda i 200 grader, 35-40 minuter.

7 kommentarer:

Fenixmona sa...

Godmorgon i stugan denna tisdag! Tack för receptet...det ska testas! Kramiz

annepauline sa...

Roligt med nya recept, recept från Finland är ofta lite speciella. Bitte brukar också ha recept på sin blogg, riktiga godsaker. Jag ska absolut prova den här pajen i helgen. Jag har ju en son som slukar det mesta...

Kent sa...

Tänker också pröva.

Karpstryparn sa...

MMMMMMMMM, gottigott!

Svar: Ja, det är vekligen en intressant tanke, vore han diktator skulle han säkert starta ett världskrig som skulle få alla världskrig tillsammans att framstå som världens fjuttigaste brakskit i jämförelse.
Angående att hållas kvar i sitt hemland: Absolut, sådana avskum har ingen som helst rätt att vara i Sverige.

Fenixmonas sa...

Godmorgon vännen! En ny dag igen, ett oskrivet blad! Kramiz

Nett sa...

Tack =) Den pajen ser väldans god ut.

Smörblomma sa...

Fenixmona: Godkväll på dig! Ja dagarna bara far, ännu inatt skall jag jobba natt.



annepauline: Jo, jag brukar också kolla Bittes recept ibland, hon har riktigt bra recept på bloggen.

Ja, söner, ja. De brukar tycka om pajer...



Kent: Pröva på du bara. Åtminstone vuxna brukar tycka att den är god. Barn kan ibland vara lite skeptiska till paprikan :/



Karpstryparn: Ja, börja på nu bara att baka :)



Nett: Japp, pajen är väldans god, det är väl pajbottnen som är lite annorlunda :)