måndag 14 september 2009
Recept på rysk skinkpaj
Här kommer något verkligt gott! Testa!
Rysk skinkpaj
Pajbotten:
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 gr smör
1 ägg
1 dl matlagningsgrädde
1 dl gräddfil
Pajfyllning:
250 gr strimlad skinka
1-2 paprikor skuren i bitar
Rejält med riven ost ovanpå
Blanda mjöl, bakpulver och det smälta smöret till en jämn massa.
Vispa ihop ägget, grädden och gräddfilen i en annan skål.
Rör snabbt samman gräddsmeten och massan till en deg.
Lägg degen i kyl 45-60 minuter.
Tryck därefter ut den i en smord pajform.
Sätt i fyllningen; först skinkan, därefter paprikan, sist osten.
Grädda i 200 grader, 35-40 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
7 kommentarer:
Godmorgon i stugan denna tisdag! Tack för receptet...det ska testas! Kramiz
Roligt med nya recept, recept från Finland är ofta lite speciella. Bitte brukar också ha recept på sin blogg, riktiga godsaker. Jag ska absolut prova den här pajen i helgen. Jag har ju en son som slukar det mesta...
Tänker också pröva.
MMMMMMMMM, gottigott!
Svar: Ja, det är vekligen en intressant tanke, vore han diktator skulle han säkert starta ett världskrig som skulle få alla världskrig tillsammans att framstå som världens fjuttigaste brakskit i jämförelse.
Angående att hållas kvar i sitt hemland: Absolut, sådana avskum har ingen som helst rätt att vara i Sverige.
Godmorgon vännen! En ny dag igen, ett oskrivet blad! Kramiz
Tack =) Den pajen ser väldans god ut.
Fenixmona: Godkväll på dig! Ja dagarna bara far, ännu inatt skall jag jobba natt.
annepauline: Jo, jag brukar också kolla Bittes recept ibland, hon har riktigt bra recept på bloggen.
Ja, söner, ja. De brukar tycka om pajer...
Kent: Pröva på du bara. Åtminstone vuxna brukar tycka att den är god. Barn kan ibland vara lite skeptiska till paprikan :/
Karpstryparn: Ja, börja på nu bara att baka :)
Nett: Japp, pajen är väldans god, det är väl pajbottnen som är lite annorlunda :)
Skicka en kommentar