måndag 28 september 2009

Hej igen...Sådär ja. Nu är det riktigt illa ställt här, för tillfället äter jag blodtrycksmedicin. Det kommer jag att göra nu i en vecka eller två, tills kroppen har återhämtat sig.
Hoppas allt är okay då efter det.
Jag är ju studerande samtidigt som jag jobbar, och det har sina sidor, speciellt nu i förkylningstider. Det kan lätt bli påfrestande att hinna/orka med bägge.
För några veckor sedan blev jag rejält förkyld, men utan att få någon feber. Alltså jobbade jag under hela förkylningen, och var dessutom också i skolan!
So far so good.
För en och en halv vecka sedan, när förkylningen var över och allt väl, fick jag plötsligt hög puls och högt blodtryck. Så har det fortsatt efter det, mer eller mindre.
Imorse beslöt jag mig för att göra något åt saken, och drog alltså iväg till personalhälsovården.
Mitt blodtryck var 154/112 och pulsen 120!
Igen blev det att åka iväg till det större sjukhuset, samma ställe dit jag för tre år sedan transporterades i ambulans, då när jag hade ätit giftsvamparna. Idag blev det inte ambulansfärd, det blev taxifärd istället eftersom jag inte fick köra bil själv till sjukhuset.
Resten av dagen tillbringade jag mest sovandes mellan alla undersökningar. Man blir lätt trött, när man har haft hög puls och högt blodtryck ett tag.
Det var strax före jag skulle åka hem ,som jag fick höra att nu var det bäst att jag äter Seloken i en vecka eller två, för att lugna blodtrycket. Säkert sant, för de misstänkte Myokardit eftersom jag hade varit förkyld innan jag blev så här dålig.
Nu är jag sjukledig i två veckor. Imorgon skall jag ut och söka fram en blodtrycksmätare som jag kan få låna någonstans ifrån. Jag måste ju hålla koll på när blodtrycket börjar normalisera sig igen, eftersom Selokenet bara är en akutkur.
Nu skall jag lägga mig ner på soffan för att läsa en bok.
Tjing!

18 kommentarer:

Nett sa...

Men ojdå vad du har råkat illa ut, bra att du kollade upp det och hoppas att blodtrycket skall bli bättre nu. Ta du och krya på dig nu!!

Karpstryparn sa...

Ja, det blir väl en liten tupplur här senare också, inte så liten heller för jag ska sova, hehe. Men det blir runt 00.00 det.

Svar: Varsegod.
Angående osthyveln och tatureing i panna: Båda förslagen är bra.

Smörblomma sa...

Nett: Ja, det känns faktiskt bättre nu, efter att jag tog Selokentabletten. Får se hur natten blir :/Karpstryparn: För mig verkar det som att jag kan sova hur mycket som helst nu...

Ellis sa...

Hoppas blodtrycket blir bättre och du piggare!
Kram

Augusta sa...

Oj då, det var ju inte bra. Man får se upp med förkylningar och sköta sig.

Förra hösten i slutet av augusti blev jag lätt förkyld. Låg inte i sängen utan var som vanlig. I november var jag så dålig i luftrören att jag orka knappt gå. Fick medicin. I februari blev jag frisk.

Krya på dig nu. Vila och ta det lungt.
Kram

Ida sa...

I finland? Vad coolt.hur kommer det sig att ni utbildas där? kan du prata finska?
ja, tycker också om det citatet jag med. finns många bra citat. =)
kram

Fenixmona sa...

Godmorgon vännen! Då måste du verkligen ta vara på dig nu så du får ner tryck o puls! Krya på dig!! Kramiz

Nett sa...

Hoppas att du fick en skön stund på spikmattan, går det bra att ligga på den i soffan ? Jag trodde man var tvungen att ligga på hårt underlag. Har själv aldrig testat någon ännu. Ha en bra dag!

Karpstryparn sa...

*Sjunger* "Och norrlandsälvar de brusar och brusar i 38 skeundmetershöjd, och dessutom får vi räkna med orkaner från Amsterdam......*Skrattar*

Svar: Ja, det är bättre med för mycket sömn är för lite, även om ingenting utav det är bra. Men det är värre med för lite sömn än för mycket.

Angående Hitler: Ja, Adolf Hitler hade ju ingenting med debatten att göra, oavsett om det var i DVD-format eller inte. Herr Tönt, alltså den där Johan, gjorde bara bort sig. Men å andra sidan är det inte första gången som SSU försöker smutskasta och sprida lögner om politiska motståndare, och andra också för den delen.
Uppenbart är att SSU:s representanter knappast saknar fantasi, däremot har de alldeles för mycket utav den.
Men det vore bättre om de kunde använda den till någonting bra istället för bete' sig som IQ-befriade halvidioter.

Smörblomma sa...

Ellis: Hittills idag har blodtrycket varit rätt bra :) KramAugusta: Just det. Förkylningar kan leda i princip till vad som helst, om man har motståndskraften lite nedsatt av till exempel stress.

Låter hemskt det du har varit med om. Kram

Smörblomma sa...

Ida: Jag bor i Finland, därför utbildar jag mig här :)

Ja, jag kan prata finska, jag bor i en tvåspråkig familj och jobbar på en tvåspråkig arbetsplats. Finskan och svenskan löper hela tiden på parallellt. KramFenixmona: Ja, jag mår redan bättre nu, inget Seloken har ännu behövts idag! KramizNett: Spikmattan är bäst! Det går jättebra att ligga på den i soffan också, med bar rygg. Ligger man på mjukare underlag, kan man ligga kvar längre, jag brukar ligga en timme i soffan. Man kan passa på att läsa en bok eller se på TV samtidigt!Karpstryparn: Storm och orkan har det varit här ute på gården förra natten, det mesta har vällt omkull.

Karpstryparn sa...

Svar till Smörblomma: Ajdå.

Angående klippet så kan du ju fylla i datan, för då får du se klippet. Annars är det bara att söka efter Greatest Show On Legs On O.T.T. för då hittar du det. Klippet är ballongdansen, alltså organialversionen.

Ellis sa...

Skönt att det är bättre nu med blodtrycket!
Sitter och funderar över pyssel nu!
Kram

Smörblomma sa...

Karpstryparn: Ha, ha, jamen då så!

Visst är ballongdansen bra, påminner mig om en "kulturell dans show" som vi beställde till min svägerska i födelsedagspresent, när hon fyllde femtio i vintras.Ellis: Ja, underligt hur blodtrycket kan sjunka bara sådär. Fast huvudvärken har jag ännu kvar. Ahh, pyssel :) Kram

Skogens drottning sa...

Tack så mycket, den är nästan alldeles ny så innehållet är väl inte så gediget ännu :) Mycket mer tok blir det :)

Du, jag har hört av en klok person att man ska vara rädd om sig - nä, det var INTE jag som sa det, för jag har nog förmågan att göra ungefär som du... köra på bara. Men kloka ord är det :)

Ha det gott!

Smörblomma sa...

Skogens drottning: Ja, den kloka person som sade att man skall vara rädd om sig, kunde gott ha kommit hit hem till mig och skrikit mig i örat!

Ja, jag försöker att ha det bra :)

Rhea sa...

Jag studerade och jobbade förra läsåret. Det blir lätt för mycket. Just nu har jag studieuppehåll och funderar på om jag ska fortsätta. Kram

Smörblomma sa...

Rhea: Just det. Det blir lätt för mycket. Jag har också studieuppehåll just nu, fram till våren. Kram