fredag 18 september 2009

Tips och lindring vid förkylning, del 3Oj då. Jag sov visst till klockan två idag. Man kan verkligen säga, att jag tog vilandet och sovandet från igår på allvar.

Tipsen för att lindra förkylning fortsätter. Här kommer nästa tips: HOT STONE MASSAGE. Härligt avkopplande det också, jag låg med stenarna på ryggen igår och... somnade.


Stenarna som används vid Hot Stone massage är ingalunda likadana som på bilden ovan, detta var enda bilden av stenar jag kunde hitta i hastigheten. Men likaväl; stenar som stenar magasinerar värme, vilket kanske också framkommer av bilden, dessa stenar var verkligen heta i somras.


Hot Stones är svarta, släta stenar som jag själv har köpt i köpcentret Tuuri, men de kan också beställas från nätet. Hot stones magasinerar värme väldigt bra, och man värmer stenarna enkelt genom att sätta dem i en kastrull med vatten, och koka upp vattnet. Sedan plockas stenarna upp ur kastrullen och viras in i en torr handduk, och nu är de klara för användning.


Man behöver inte vara något massage proffs för att använda stenarna, egentligen räcker det att placera ut de upphettade stenarna längs ryggraden, på den som ligger ner och skall få behandlingen. Man lägger först en handduk över ryggen, för att stenarna inte skall bränna huden för mycket. Sedan, när stenarna är utplacerade, lägges en filt över hela kroppen. Men kan ligga kvar 20-30 minuter, eller så länge man vill. Belysningen i rummet får gärna vara dämpad.

Stenarna värmer meridianerna på ett djupgående sätt, vilket är stärkande och läkande för kroppen.


Är man mera bekant med massage, kan den som placerar ut stenarna på ens rygg också massera en med stenarna. Det ger en härligt värmande, djupverkande massage. Hela ryggen, nacken, huvudet och ansiktet masseras. Mycket lugnande och stillande vid förkylning.

Klart värt att pröva!11 kommentarer:

Nett sa...

Låter som ett ställe där jag skulle kunna shoppa ihjäl mig ;) Har aldrig hört talas om stället, men nu vet jag =) Lät gott med stenarna!

Smörblomma sa...

Nett: Visst kan man shoppa ihjäl sig i Tuuri :) Jag skrev ett inlägg om det i juli som hette "Migräään :(" som jag tyvärr inte får det att funka att länka till.

Ja, jag har legat med stenarna på ryggen idag också, det var så skööönt.

Nett sa...

Godmorgon!! Nu har Söndagen kommit och jag hoppas att du nu mår ännu bättre, stenarna på ryggen låter bara såå skönt. Skulle man behöva! Trevlig Söndag!

Ida sa...

Ja det är roligt! =) även om det blir en hel del extra att göra utöver jobbet.
vad studerar du på skolan?
kram
p.s tack så mycket, jag trivs i mörkt hår också.

oj det där måste jag nog ta och prova någon gång! :O

Fenixmona sa...

Godmorgon i stugan denna lite gråmulna söndag! DET låter verkligen gott med dessa stenar!!Kramiz

Ellis sa...

Hoppas du har haft en bra dag och mår bättre nu!
Tack för gratulationen! =)

Smörblomma sa...

Nett: Ja, jag känner mig mycket bättre nu och har jobbat ikväll. Trevlig söndagskväll, det som återstår av kvällen :)Ida: Ja, pröva! Det är jätteskönt med stenarna. KramFenixmona: Ja, stenarna gjorde säkert att jag repade mig någorlunda snabbt. Trevlig söndagskväll! Kramiz

Ellis: Yes, jag mår bättre nu, har till och med jobbat ikväll! Hoppas att du hade en trevlig födelsedag :)

Augusta sa...

Vilket spännande tips. Skall titta efter stenarna verkar vara ett bra köp.
Skönt att du börjar känna dig bättre :)
Kram

Smörblomma sa...

Augusta: Stenarna skall du köpa ifall du kommer över dem, rekommenderas verkligen.

Bättre känner jag mig, men jag har nog i fortsättningen att se över hur jag riktigt skall prioritera. Har alldeles för lite ledigt :/ Kram

Rhea sa...

Hade inte hört talas om den varma sten-massagen. Intressant! Önskar dig en trevlig helg! Kram

Smörblomma sa...

Rhea: Hot Stone massage är bara såå härligt och inte ens svårt att göra. Det mest utmanande är att få tag på stenar, med paketet brukar det sedan följa med instruktioner hur man skall göra.

Trevlig helg till dig också! Kram