torsdag 11 mars 2010

Konstnärinnan på Strandgatan, del 1

Oktober eftermiddagen var vacker men bitande kall. Från det öppna havet blåste en svag, isande vind in över den vackra skärgårdstomten och det stora, vita huset. Ett vackert, pampigt tvåvåningshus, ett lusthus, förråd och vedlider, under sommarmånaderna var stället ett riktigt paradis. Nu var alla utemöbler insatta i förrådet, sommarblommorna undanstädade, och husen såg ödsligt igenbommade ut i väntan på vintern.


I ekan nere vid stranden, kämpade en kvinna i femtioårsåldern med att få loss repen som båten var förtöjd med vid bryggan. Såja, tänkte Anja, när hon äntligen fick loss dem. Nu var det bara att ro runt ekan till andra sidan av bryggan, så kunde hon lätt dra upp båten i sanden där. Sedan kunde någon, i värsta fall Arne, komma och hjälpa till med lyfta in båten under tak till vintern.

Anja pustade och drog ner dragkedjan i täckjackan. Hon kände sig riktigt svettig nu, det var tungt att ensam städa undan allt till vintern. Men Anja klagade inte, det var ett kärt bestyr att ta hand om sommarstället på bästa sätt i brist på annat, ensamstående som hon var.

Hon fattade tag i årorna och började ro utåt och runt bryggan. Det gick tungt att ro, vinden låg på ordentligt fast den verkade så svag. Det var svårt att slippa fram alls, men Anja kämpade på.

--- fortsättning följer---

10 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Städning, layout och nu deckare...Jag har läst in mig nu! Utan internet sen i förgår...hemsk bloggabstinens...hehhe.Kramiz

Fenixmonas sa...

Jobbar hårt nu för att komma runt bland alla fina trevliga vänner! Massor har hoppat sig medan min dator hade semester...Kramen

Augusta sa...

Ser ut att bli en spännande läsning för oss :)

Trevlig kväll och ge Nisse något extra gott i kväll och hälsa från mig (trots att det är matte han får maten ifrån)

Kram

Fenixmonas sa...

Inte lätt men jag överlevde...hihihi...Visst är jag, helt klart databeroende! Kramen

Nett sa...

Härligt med läsning, kul att du delar med dig. Jag går inte ner mer i vikt, är inte meningen att jag skall göra det heller. Sår stadigt :) Kram

Ellis sa...

Så, nu börjar jag komma ikapp med bloggen igen, låter som en bra inledning på deckaren! =)
Kramar

SARAH sa...

sv: haha vad skönt att det inte bara är jag som kör knasigt! ;)

Karpstryparn sa...

Hejsan! Det var ett tag sedan jag var inne hos dig nu, har haft en del datakrångel på sistone men är igång igen nu.
Hoppas allt är bra med dig, finns förresten på Facebook också. Har staretat en grupp där som heter "Vi som gillar Karpstryparns bloggar och Youtube-kanal".

Veiken sa...

Oj, jag kände hur hösten var slut och vintern på väg. Tack och lov, stämmer inte det i verkligheten. Kram

Rhea sa...

Gillar att läsa dina noveller! Kram