torsdag 25 mars 2010

Konstnärinnan på Strandgatan, del 5

Den mäktiga orgelmusiken uppfyllde kyrkan, och nu snöt sig också kyrkobesökarna i bänkarna längre bak. Vackra, välklädda människor som hörde till societeten i stan. Anja skulle också ha haft tillträde till societeten ifall hon hade brytt sig; rik och eftertraktad singel som hon var.

Men Anja hade aldrig brytt sig om något umgänge, hon hade mest suttit inne i sin stora, ljusa lägenhet i det vackra sekelskiftshuset på Strandgatan.

I rummet med de stora panoramafönstren ut mot havet, hade hon inrett sin ateljé. Anja hade målat fantastiska tavlor. För tjugo år sedan hade hon blivit känd över en natt, när hon hade målat sitt första genombrott. Konstkännarna hade sagt att Anjas tavlor innehöll så mycken smärta att den nästan kröp ut ur tavlorna.

Så hade det rullat på år efter år. Anjas tavlor hade sålt så bra, att hon efter genombrottet hade kunnat försörja sig på sitt målande. Ensam och lite sorgsen hade hon alltid verkat, aldrig hade hon brytt sig om att umgås med grannarna på Strandgatan. Fast vänlig och artig var hon, och hälsade alltid när man mötte henne i trapphuset.

---Fortsättning följer---

10 kommentarer:

Kent sa...

Var det nån av grannarna då som ville åt hennes pengar och den dyra lägenheten??

Fenixmonas sa...

En lite mystisk kvinna...ensam, fast kanske inte...Kramiz!!

Ellis sa...

Låter som ett ensamt liv men med en kreativ sida hos henne! =)
Gott med våfflor idag! =) Mindre kul med snön och blåsten!
Kram

SARAH - You can't fix stupid sa...

sv: jadå, är helt säker. finna en bild på google där man ser att det är en kille :)

Tommy sa...

Låter som om hon blivit sviken i ungdomen.

Jo Alonso är inte helt obekant med Camilo...

annepauline sa...

Någon eller något verkar ha gjort Anja illa i livet. Sin inre smärta fick hon förmodligen delvis ut genom sitt skapande. Frågan är vem som är ute efter hennes förmögenhet. Det lutar ju fortfarande åt brodern eftersom det inte dykt upp några andra direkta karaktärer än. Men det kanske kommer?

Karpstryparn sa...

Okej, inga fel med lite vänlighet ibland.

Svar: Ja, hehe, det är körigt att ha fyra bloggar igång, för ett år sedan hade jag 7 stycken, men tog bort några eftersom det inte gick att hålla igång så många själv.
Tja, på sistone så har jag mest publicerat inlägg i två av dem, nämligen Karpstryparn och Karpstryparn II, därför har Karpstryparn's Weblog och Karpstryparns djurblogg kommit en del i skymundan.
Förresten så har jag lagt in fyra nya filmer på min Youtube-kanal sedan i onsdags, länken till kanalen finns i detta inlägg, och i nästa inlägg så kommer jag att lägga in länkarna till de fyra filmerna.

Nett sa...

Ännu mer spännande.. :)

Smörblomma sa...

Kent: Jag vill ju inte avslöja för mycket, fast jag kan ju förstå att det kan kännas frustrerande när jag är så här hemlighetsfull!

Smörblomma sa...

annepauline: Ja, någon och något har gjort Anja illa tidigare i livet.

Man kan säga att målandet hade varit hennes räddningsplanka här i livet, och för Anja var det ganska betydelselöst att tavlorna blev så pass framgångsrika som de blev, hon hade istället andra demoner hon drogs med.

Både Anjas mördare och motivet för mordet är ju tyvärr något som inte kommer att klarna för läsarna denna gång, första kapitlet är ju alltid bara första kapitlet :x