tisdag 9 mars 2010

Blivande poet jobbar bäst under natten :x

Så är det. På natten jobbar poeter bäst, och allra bäst på morgonnatten där vid fyratiden. Fast oftast sover jag själv vid fyratiden, så då blir det inte mycket av.

Överlag är jag mycket morgontrött; jag stiger upp vid tio, elvatiden på förmiddagen ifall jag har möjlighet att sova. Vintertid kan det bli ännu senare.

Vaknar man vid den tiden på dygnet, blir det knappast något skaldande av genast från "morgonen". Istället har man fullt upp med att komma igång med dagen, som redan då är ganska långt hunnen.

Vi morgontrötta är då oftast ganska kvällspigga av oss istället. Skaldande vid ett tiden på natten är helt naturligt för oss, och nattens stillhet och mystik får fungera som inspirationskälla.

9 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Då 'r det ju alldeles för tidigt att önska dig godmorgon nu när klockan bara är 4.45...Ja, en tur med lamor vore väl fint! Kramen

Fenixmonas sa...

Igår blev det sent och idag tidigt...mallar inte så bra...hade allt gärna sovit lite längre idag. Ja, lille Cesare är växt till sig rätt bra nu...men lika mammig och gosig! Kramen

Veiken sa...

Oj, är det yrkesbetingat, med sena vanor. Jag trodde att det var mycket individuellt. Kram

Nett sa...

Visst är det så, då ensamheten och tystnaden råder kommer tankarna flödande ner till ord :)

Adara sa...

Ja visst är det en fin stad! Men man tröttnar på den när man bott där hela livet. ^^
Ja just ja! Det minns jag med. När jag var liten var det mycket billigare att åka över till Finland. Det klagade mina föräldrar väldigt mycket på, att det blev så dyrt när vi gick med!

kramar

Fenixmonas sa...

Hemma från jobbet nu...men trött! så idag blir det sängen tidigt! kramen

Tommy sa...

Håller med dej...tidiga morgnar är jobbigt.

sarah sa...

sv: ja faktiskt haha!

Niklas C sa...

Jag är också morgontrött och kvällspigg =)

Kram