lördag 12 november 2011

Tankar om klimatförändringen


Trädena börjar se farligt kala ut nu, eller hur? Inte ett löv kvar efter allt har dalat ner, precis som om de stackars björkarna bara stod och väntade på att frosten ska bita sig fast på dem. Obönhörligt. Isiga, vassa piggar som ska gräva sig in i träden. Gör det ont, tro?

Jag kan väl inte riktigt säga att jag välkomnar klimatförändringen, men det goda är ju att vi får allt varmare och lite mera hav här på jorden. Och vatten är ju alltid välkommet så länge man själv befinner sig långt uppe, eller hur :)

Eller blir det så att vi istället kommer att få allt mera smällkalla vintrar? Överhopade av snö än en gång i år? Jag tror jag ska ansluta mig till folket "Våga vägra vinter."

5 kommentarer:

Ellis sa...

Hej!
Det var jättegott, hade inte nåt kvar efter middagen, det kallar jag ett bra betyg! =)
Lite snö kan vi gärna ha, annars blir det så mörkt på vintern!
Kram Elenor

Fenixmonas sa...

Jag också...jag ansluter mig direkt! Vill inte ha någon vinter!! Jag väntar på att den där växthuseffekten ska slå till och ge oss söderhavsklimat! Kramiz!!

Nett sa...

Fullkomligt hatar vintern och inväntar gärna en varm vår :) Kram

Anonym sa...

Egentligen gillar jag våra 4 årstidsväxlingar men den här tiden på året skulle jag helst gå i ide och vakna upp i mars då solen börjar värma lite och ett lagom tjockt snötäcke lyser upp tillvaron:) Snön skulle få smälta snabbt och göra utrymme för våren, den njuter man mest av då allt vaknar till liv!

Smörblomma sa...

Ja. Att gå i ide nu vore världens idé, och i mars funkar det faktiskt med det krympande snötäcke som då ligger där och glänser i solen.

Så om fyra månader stundar bättre tider...