söndag 27 november 2011

Livet på ön, i all enkelhet


Se vilken vasshög! Ifall någon har trott att vassen flyter in vid ens strand på våren i samband med islossningen, kan jag bara berätta att den flyter in redan nu på senhösten innan isen över huvud taget har lagt sig. På kära Granören, till exempel, ser det ut så här nu.

Efter en helg på Granören i värsta kaamosårstiden, kan jag berätta följande:

Det är fortfarande härligt att simma, fast temperaturen i vattnet visade på ynka 3+ grader igår. Inga problem där, men mörkret och stormen!

Eftersom det rådde full storm på ön igår slocknade ju förstås uteelden nere vid stranden. Inte en chans att den skulle ha hållits vid liv i den stormen. Men man fick väl ändå vara glad över att de övriga eldarna hölls brinnande längs stigen nere till stranden, så att man inte behövde förirra till skogs istället, naken och i beckmörkret på väg ut från bastun ;)

Att vattnet var rätt kallt är väl inget att orda om, men vågorna. Som man heller inte kunde se i det becksvarta mörkret. Sedan till det värsta: Vassen! Som kastades emot en där ute i vattnet med vågorna som vassa käppar mot ansiktet, som man inte ens kunde se heller.

Det blev lite skräckfilmsaktigt över alltihop, det skulle ha varit klart bättre ifall det hade varit en stilla månljus kväll igår istället. Men man rår ju inte över vädret ;)


Bonustips: saknar ni elektricitet vid er sommarstuga och ändå besluter er för att koka en kopp te en mörk novemberkväll. Sätt då tepåsen i koppen redan innan ni häller upp det kokheta tevattnet, det är liksom mycket enklare att urskilja när koppen är full när det är lite färg i vattnet, då allt syns så dåligt i belysningen av stearinljus.

7 kommentarer:

Kalle Byx sa...

Tack för bonustips bland annat.

Ellis sa...

Hej!
Låter som att ni har haft en fin helg trots blåst och mörker! =)
Jag har haft en fullspäckad helg men trevlig, ska vila upp mig på jobbet imorgon! =)
Kram Elenor

Fenixmonas sa...

Ja, hu ja...här var det storm också...ingen vass hos oss men vatten, massor av vatten! Lamprna blinkade under kvällen men strömmen stannade kvar. Kramiz

Nett sa...

Blåst en hel del har det gjort här med, men nu verkar det som att det har lugnat ner sig en aning. Kram

Tommy sa...

Var det inte jobbigt att åka båt i stormen?

Mollan70 sa...

Badar du fortfarande fast det är så kallt i vattnet? Burr.
Hoppas stormen inte ställde till det för mkt för er.

marie sa...

HEJ HÄRLIG BLOGG WOW VILKA BILDER.