söndag 21 februari 2010

Anna, del 4

Gun står utanför busstationen och trampar rastlöst. Käkarna mal när hon tuggar tuggummit, och nervöst stryker hon en kort, ljus hårslinga bakom örat.


Vad fan skulle Anna skickas hit till stan igen för? Hit att snylta på henne och Björn, bara för att syrrans gubbe hade supit till igen. Så hade han väl i fyllan gått och tafsat på ungen igen, inte för att syrran hade sagt något, den tillknäppta skatan. Det enda skatan brydde sig om var en hel och ren fasad.


Nej, det visste man nog att gubben hade gett sig på Anna igen. Så var det ju varje gång ungen skickades bort till henne; Gun, på en knapp vecka eller så.


Men den här gången tänker inte Gun stanna hemma i stan och ta hand om syrrans skygga unge, nej den här gången har hon bättre planer på gång.


Gun skall åka till Helsingfors på försäljarkurs. Äntligen börjar de visa henne lite uppskattning där på hennes trista jobb, på varuhuset!


Och vad fan, Björn kan väl ställa upp och ta hand om ungen de fyra dagar som hon är i Helsingfors. Det har han säkert inget emot heller, han som alltid skall hålla på och gosa med andras ungar i ett kör. Alltid håller han på och tjatar om att de borde skaffa egna ungar också.

Gun står och trampar nervöst, och hoppas att hennes egen buss skall hinna in till busstationen förrän bussen med Anna kommer. Hoppas bara att Björn hinner hit i tid då, så att ungen inte lämnar att stå här ensam.


"Hej älskling, det är visst din buss som har kommit in där borta." Björn står plötsligt framför henne med andan i halsen. Hans bruna, rufsiga hår är svettigt, precis som om han hade sprungit hit.


"Ja men, där är den ju", säger Gun och får bråttom. "Du har väl inget emot att ta hand om Anna de här dagarna som jag är borta? Du vet, det brukar ju sällan bli några problem med henne, hon vill ju ändå mest bara sitta för sig själv."


"Nej fan, klart jag tar hand om henne. Hon får hänga med mig till jobbet ifall hon får det långtråkigt hemma. Inga problem." Ännu andfådd efter språngmarschen lyfter Björn upp Guns reseväska och lyfter in den åt henne i bussen.


Gun stiger in i bussen och vänder sig om mot Björn nere på marken. Hans blåa, glada ögon ser beundrande på henne. Så fin hon är hans Gun, som skall ut och resa till Helsingfors! Månne hon har resnerver då hon ser så där spänd ut.


Gun lyfter handen till en vinkning, och skickar en slängkyss till Björn. "Vi syns på fredag", säger hon innan hon försvinner in i bussen.


---Fortsättning följer---

8 kommentarer:

Tommy sa...

Det låter lite oroväckande för Anna...
Jag håller på att lägga in min roman i en ny blogg, för den gamla bara strular.

Nett sa...

Hej! Tiden hemma har gått bra, att dra dränagen blev det värre med, men nu skal jag till SU idag så får jag se om de lyckas bättre. Hoppas att du får en fin Tisdag!

annepauline sa...

Voi, voi, Anna reser alltså inte TILL pappan utan FRÅN pappan, stackars barn. Mostern verkar inte alls road av arrangemanget. Hoppas nu att Björn inte är en ulv i fårakläder. Han kanske rentav kan hjälpa Anna?

sarah sa...

sv: nej det har jag inte :(

Fenixmonas sa...

Ajaj, stackars Anna...nu kanske hon hamnar ur askan i elden för hur kommer denne Björn att behandla henne...Ser fram emot fortsättningen!! Kramen

Ellis sa...

Ajdå, undra hur det ska gå nu... får hoppas att det inte blir mer elände!
Hälsningar från ett kallt Umeå, endast -23 ikväll! =)
Kramar

Smörblomma sa...

annepauline: Björn är den värsta ulv i fårakläder man kan tänka sig. Anna är inte det enda barnet han har gett sig på :/

Dessutom rättfärdigar han sig, med att han gör Anna en tjänst, genom att ge henne en inblick i vuxenvärlden.

Rhea sa...

Jag har visst kommit efter så jag tog både del 3 och 4 i dag. Riktigt spännande! Kram