torsdag 18 juni 2009

Hälsoblogg


Midsommarens hälsoblogg lyder så här:

Gör vad du vill göra nu i midsommarhelgen, inte vad man borde göra bara för att det är midsommar. Det behöver inte vara storstilat, och tjo och tjim med gäster om man nu inte råkar vilja ha det så.

Det blir bara jobbigt att hysa in en massa människor i sitt hus, om man egentligen inte känner för det. Och är det dessutom så, att man också skall hinna med sitt egna jobb i helgen, parallellt med att man upprätthåller ett hostel hemma hos sig blir det bara ännu jobbigare.

Man riskerar då också att uppfattas som trött och tråkig, eftersom man inte orkar/hinner fira i samma takt som alla andra.

Så över till maten. Visst är det trevligt att äta gott och somrigt vid midsommar, men man behöver inte göra av med flera hundra euron bara för att det och det måste finnas på midsommarbordet. Än en gång: vill man satsa stort, så gör man det, annars duger egentligen vad som helst som är gott.

Så till drickat. Vid midsommar dricks det ju av tradition en hel del, men så måste det heller inte alls vara. Som tonårsförälder kan det vara bra att ligga lågt, man vet aldrig när man behövs som chaufför. Fast vid grillmiddagen har jag nog tänkt ta mig ett glas vin, och senare på kvällen också ett till eller två. Om jag inte behövs som chaufför, alltså.

Så igen till, gör vad du själv vill under denna helg. Läs, sola, umgås, vila, städa, vad det nu kan vara, välmåendet är viktigast! Vädret kan man heller inte påverka, öser det ner regn kan man ju sitta under tak och lyssna på regnet. Eller bada badtunna. Myggspiral håller myggen borta.

Så firar man en lyckad midsommarhelg!

Inga kommentarer: