onsdag 3 juni 2009

10 uhhhrrr!!!

Jag har fyllt 10 uhhrrr! Ja någon gång i maj, alltså. Det var ju så, att ingen riktigt mindes längre exakt när jag är född. Men åren har de minnts att räkna, så nu ähhr jag 10 öhhhrr!

Som väntat blev det inget kalas, bara en klapp på huvudet i slutet av maj och "Nisse har visst fyllt 10 år, se han börjar visst se lite gammal ut..."

Och nu till det värsta: Smörblomman önskar sig en till katt! Visst, en nörsk skugskat, men ändå! Hittills har allt fallit på att en raskatt ju måste hållas som innekatt så att den inte blir stulen, och Smörblomman tycker att käter på ländet jö möste fö vistas utte. So far, so good.

Husse då: en ny hund!! Har hittills fallit på att Smörblomman tycker att vi numera har så rent och fint härinne, utan att ens måsta städa längre. Tycker jag också.

Det är lyyyyxiggthh att vara enda djuret i huset!! Kidsen bär mig på en kudde från vardagsrummet in till köket, och sedan vidare till hjälpköket för att äta. Genast jag jamar till, får jag nytt vatten i vattenskåhhlen. Allt ähhr brahh!

Vi har förresten fått parasiter i hushållet. En fågelfamilj har byggt bo under takåsen, i västra hörnet. Ett av kidsen hade upptäckt det, och Smörblomman stod fundersamt och kollade dit upp.

Det behöver hon inte alls fundera över, den dagen fågelungarna vågar sig ut ur fågelboet kommer jag att slå till. Precis som med Fredrik.

Fredrik var en fågelunge som familjen hade förbarmat sig över för några är sedan... Frid över hans minne...

Över till rhhulligarree saker: det är sömmarlöööv! Jag har beslutit mig för att ta det lite lugnt med musjagandet nu, och höölla semester nu i juni och bara sooola!

//Nisse

5 kommentarer:

mr Walker sa...

Nisse liknar precis våran "Chefen"! Något år yngre men livsinställningen tycks vara densamma, denhär som vi dras med är på det sättet bra att han är väldigt fåordig, mycket sällan han har några kommentarer, talande blickar desto mer..:-]

annepauline sa...

Nisse, du är fin frass! Du skulle bara veta vad bra jag tycker om kanelfärgade frassar. Håhå, får se om dina hotellvärdar går och skaffar en jobbig frassunge, nå, honom sätter du snabbt på plats i så fall. Är nog inga problem med en hund heller, du kan hoppa upp på höga hyllor, det kan inte valpen. Ha!

Smörblomma sa...

mr Walker: Ja, Nisse liknar "Chefen" på många sätt, och "Chefen" var visst också orangefärgad...?

Oj då, och vi som tycker att Nisse redan är gammal, istället kanske han är rena ungdomen ännu ;)

Nisse är också rättså tyst av sig, men hela tiden får man talande blickar från honom. Mycket talande.

På senare tid har han också börjat skriva av sig här på min blogg, han verkar ha en hel del på hjärtat :/annepauline: Ouuhh! käännellfärgadh! Vilken vacker benämning!

Nääjj! jag vel ente ha vare sig en fräsönge ellr ännu värre en höndvällpp! Förstös skulle jag sätta döm pö plats direkt. När mimi var ny i huset, dök hun pö mig södär släfsigt valpäktigt första dagen för ätt snussa pö mig.

Hun feck sej nögra rejälla rivmärken i ansiktet söm minne ;03
//Nisse

Anonym sa...

Vuärrt fösvuän lurrdi?
Du serrrh entte äls guämbel ut förrrh te vuärrrhuä tiu orrrrrh.

Smörblomma sa...

Ännunyhhm: Smöhhrblummän tughh bört den. Knäppt hädde jag lägt in den, förren hun hädde flöttat ner den pö listän.

Fäst det kän ju hända att jag flöttar öp den igen, när jag kömmer övver datorn ;03.

Ja, jäg försökker hölla mig i förm. Sullär, sö att pelsen ska glänsa. Strettcchhar för ätt hölla mig mjuk. Jagar möss för att fö mötiön.
//Nisse