måndag 24 mars 2014

Redan (SkrivPuff 24.03.2014)

Redan som barn visste hon hur hon ville klättra för att nå framgång. Framgång för sin egen skull och en utbildning var viktig för att nå den. Elina hade föräldrarnas stöd och studerade till en medelmåttlig examen, om än i hennes tycke till en högre. Så, nu jobbade hon på Verket som mellanchef. 

Som mellanchef måste man jobba mycket och ofta för att visa framfötterna. Alltid intresserade detta inte Elina som tyckte att bara utbildningen i sig ju borde vara tillräckligt. Men, man måste jobba mycket åt Verket för att duga för dem. Så det gjorde hon.

Mor och Far var stolta över henne och med all rätt, för vad hade de tre övriga syskonen uträttat? Endast en yrkesexamen hade de läst till och nu kämpade de på med sina trista lågbetalda arbeten. Familj och ungar, visst det hade de alla, men Elina hade sin etagetvåa i all lugn och ro i väntan på något bättre.

Bara det att hon nästa gång skulle fylla 43 och hon kunde inte låta bli att undra över när hennes tid riktigt skulle komma. Och så tickade ju den biologiska klockan också.

6 kommentarer:

marmoria sa...

Livsval - de går inte att bedöma.

foxy sa...

Den tyckte jag om...så lätt att välja att inte välja om man inte tänker sig för.

Y sa...

Livet. Och för varje val, väljs något annat bort...

Fenixmonas sa...

Godmorgon denna tisdag! Hoppas din dag blir en bra dag! Kramiz

Grå papegoja sa...

Bra, gripande text. Jag känner med Elina och bryr mig om henne.

Nett sa...

Dessa ständiga livsvalen man gör!