tisdag 18 mars 2014

Äppelpress och annat som behöver fixas


Här på bilden ser ni 1 liter nerfryst äppelmust. Jättegod dryck sprängfylld med vitaminer och antidioxanter. Helt utan tillsatsämnen eftersom det inte behövs några då musten förvaras nedfryst. Ett annat alternativ är att låta pastörisera sin dryck, eller ifall man har en mindre mängd håller sig musten i kylskåp 5 till 7 dagar.

J har åkt iväg till stan för att se på en äppelpress. Det lönar sig att vara ute i tid där för att lite kunna jämföra pris och kvalité. Så är det ju heller inte riktigt säsong ännu för pressarna, men bara det kan göra att man kan hitta en billigare en ifall man har tur.

Vi behöver också ny målarfärg till golvet där pressen ska stå. Krossade fruktbitar och fruktsaft luktar nämligen väldigt starkt, och golv har en benägenhet att dra åt sig lukten. Därför blir det till att måla om.

3 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Säkert bra att vara ute i god tid! Precis som du säger så kan man ju kanske få ett bättre pris när det inte är säsong. Kramiz

Nett sa...

Så gott när man har gjort det själv, hoppas att ni får tag på en. :)

Ellis sa...

Alltid bra att kolla när det inte är säsong, bättre chanser till fynd då! =)
Våren tog en paus här med -10 ute idag, dock strålande sol!
Hoppas det går bra med allt!
Kram Elenor