torsdag 18 juli 2013

Att resa till Tallinn i Estland. Så bor invånarna i staden, våra grannarVill man se hur invånarna i Tallinn bor utanför Gamla stan är taxi det bästa som gäller. Visst, det kostar en del, men vi var ju 5 stycken så det blev ju inte så farligt. Inte ifall man jämför med finländska taxipriser iallafall. 17 euro blev det in till kärnan av Tallin, i en större taxi.

Kolla husen i bakgrunden, det är där urinvånarna bor. Ganska annorlunda än Gamla stan. Mindre hus, trängsel, biltrafik, biltrafik. Och köpcenter, avsett för oss turister.Man kunde ha bott i Tallinn hur länge som helst. Åtminstone med våra finländska turistpengar, men vi hade ju inte bokat oss hur länge som helst dit. Så färjan hemåt väntade.

Vackert väder. Hur långt som helst från Estoniakatastrofen, än en gång. Yngre generationen vet inte riktigt hur hemskt dessa nyheter på radion en morgon hösten 1994 ljöd, och hur verkligt allt blir där ute på havet. Men, många vatten har runnit sedan dess...
I Tallin köpte vi estländsk chips, jättegoda.Inne i Tallinn kan man också handla skor jätteförmånligt som vi gjorde, tillsammans kostade dessa skor 89 euro, billigt enligt vårt sett att se.
Tallinn är kanske inte en del av vår historia, men vi har ändå hört till Ryssland en gång i tiden. Kanske hör deras vackra stad och språket som påminner en del om finskan lite till oss ändå. En viss samhörighet kände man ju med estlänningarna. Vi kommer säkert att resa dit igen någon gång.

2 kommentarer:

Tommy sa...

Någon gång vill jag åka dit också...

Ellis sa...

Snygga skor och fina vyer! Men tror jag gillar Gamla stan mer! =)
Hoppas hemfärden gick bra!
Kram Elenor