måndag 8 oktober 2012

Dukan diet fas 3, förstärkningsfasenJag har gått ner fem kilo på en och en halv månad. Skulle jag aldrig ha trott för en och en halv månad sedan att något sådant över huvud taget var möjligt och ämnat för mig. Hade liksom sett mig själv som ett hopplöst fall och istället ägnat tacksamhet åt att jag var frisk och inte desto mera överviktig. Fast visst önskade jag, att det skulle finnas en metod för mig med. Som Dukan diet. Till på köpet har jag lärt mig att äta fisk.

Och uppskatta fisk. Ju mera fisk, desto bättre. Hela ämbaret fullt av sprattlande abborrar, numera äter jag fisk mest varje dag.
Imorgon går jag in i Dukan diets tredje fas, förstärkningsfasen. Det känns pirrigt, men inte längre virrigt då jag ägnade gårdagens kväll till att läsa på. Man vill ju inte göra några misstag nu då allt löpt på så fint.

Det som gäller från och med nu och framöver är att förstärka min nya vikt. Ingen lätt uppgift, jag står på backens krön och det kan gå precis hur som helst.  

De flesta misslyckanden sker under de tre första månaderna efter att man har uppnått sin nya drömvikt, värt att minnas! Till min hjälp och för att undvika detta har jag proteintorsdagarna, havrekliet, vågen som min vakt, Dukan dieten (min bibel), och uppmaningen om att aldrig mera använda hissen eller rulltrapporna.

Det känns lite som att kasta loss och segla ut på öppet hav.

4 kommentarer:

Ellis sa...

Lycka till med tredje fasen, tror du klarar detta galant! Vad gott med aborre, längesen jag åt det! =)
Kram Elenor

Augusta sa...

Grattis!
Vikten är ju ett problem efter man fått barn för oss kvinnor.

Vad bra att du kan fiska upp din fisk utan att tänka på affären jämt :)

Kram

Ninja sa...

Finns det någon bok som man kan läsa om denna diet, på typ biblioteket?

Nett sa...

Vad härligt, alltid skönt att ha några förlorade kilon. Kram