torsdag 3 december 2009

I saltrummet
Ikväll har jag besökt saltrummet här i stan. Jag, och sex jobbarkompisar. Skithäftigt!


Ett rum med salt överallt. Väggar, golv och tak. Barfota gick vi in i rummet, och våra fötter sjönk ner i det bländvita saltet precis som på en strand i södern.


Det fanns fina saltlampor utplacerade lite här och var i rummet. Saltlampor ger ett milt och vackert sken. Saltmotorn brummade dock lite väl högt och störande, när den körde igång och började sprida omkring saltpartiklarna i rummet.


Det var en lite ovanlig känsla att sitta i saltrummet. På ett sätt var det som att sitta utomhus i ett oändligt vitt snölandskap, bara vitt så långt ögat nådde. Å andra sidan var det också som att sitta inomhus i en bastu, så det var verkligen speciellt.


Man fick inte tafsa på väggarna, för då kunde saltet lossna från dem (fast det gjorde vi ändå, och jag till och med först o:)


Jag kan inte riktigt ännu säga hur prisvärt jag tyckte att saltrummet var. 10 euro för 40 minuter, går man ensam i rummet är priset 20 euro för samma tid. Man får också sitta kvar en stund i rummet efteråt. Helst skall man gå en tjugo gångers serie, för att märka av de riktiga hälsoeffekterna, allt enligt broshyren.


Vi hade vår provgång gratis, och riktigt kul var det ju hur som helst :)

8 kommentarer:

流浪汉 瑜伽 Yoga Tramp sa...

wah ! u hv a nice blog here, nice to meet u, hai friend i would like to share some yoga pose n knnowledge to all, welcome to my hse ;-)

Skogens drottning sa...

Åh vilka ska hälsoeffekterna vara? Nu blev jag nyfiken, aldrig hört talas om något sådan förut!

Smörblomma sa...

Yoga Tramp: Thank you, I will come to wisit your blog to :) And yes, I`m very interested in yoga!

Smörblomma sa...

Skogens drottning: Ja du, hälsoeffekterna skall vara: man sover bättre (djupare), sinnet lugnas (man sitter ju i en helt vit, mjuk, 25 grader varm miljö i stillhet).

Specifikt förbättras: psoriasis ( vilket ju är lätt att förstå - salt och "södern"värme), bihåleinflammation ( jfr saltsköljning av näsan), olika hals och lungproblem ( saltet renar), förhårdnader på fötterna ( igen; saltet renar). Atopiska exem skall det också vara bra för, eftersom saltet neutraliserar olika gifter ( som kan ha orsaket exemet).

De sålde också saltlampor där, men jag har en från förr som fungerar med värmeljus, som jag tycker jättemycket om. När den brinner renar den hushållet från elektriska spänningar som elektriska apparater ger ifrån sig :)

Fenixmona sa...

Ser väldugt rent och frächt ut! Och ljust, så ljust o fint! Det vore något för denna ljustörstande själ.
Jag köpte en saltlampa till min dotter för ett par veckor sen. Kramiz

Smörblomma sa...

Fenixmona: Ja, fast det här är inte vårt saltrum, det är googlat. Jag fick liksom inget tillfälle att fotografera vårt. Men "vårt saltrum" var också fint, skall du veta :)

Saltlampa är härligt, där gjorde du säkert att bra köp! Kramiz

annepauline sa...

Låter intressant det där. Det finns saltrum här också, men jag har inte riktigt tagit reda på vad det innebär. Vidare finns det ljusterapirum. Känns verkligen som om det skulle behövas ljusterapi nu...men snart vänder det...jippii, ljusets återkomst!

Smörblomma sa...

annepauline: Saltrummet är kanske inte vad man provar på så där bara, utan vidare. Det är svårt att se effekterna av det efter bara en gång, egentligen märks det ingenting...

Ljusterapi vore jättehärligt, ååhh om det ändå vore mars, eller hur?!