fredag 11 december 2009

Ett fyllos jul, del 4

Bo hade nu klarat av att äta upp morgongröten, och dricka upp kaffet utan att något hade kommit upp igen. Det kändes bra, det fanns nog hopp för denna dag också.Han grävde fram mobilen som låg under en tidningshög, och gned sig i ögonen några gånger för att se ordentligt på displayen. Tänk ifall Torbjörn redan hade ringt, för att säga klockslag när de skulle äta julmiddag ikväll.Jaha, inget missat samtal, men nu skulle iallafall Bengt ut härifrån, så att Bo kunde börja snygga till sig inför kvällen. Det var ju synd om Bengt som inte hade någon att fira jul ihop med, den enda familj han hade var hans dementa mor, som bodde på demenshemmet.Han steg upp och gick fram till Bengt som ännu sov där borta i soffhörnet. Bengt snarkade tungt, och lite saliv rann ur hans ena mungipa.Bo skakade lite lätt om Bengts axel för att väcka honom. Inget hände förutom att Bengt började smacka lite med munnen, och vred ansiktet i en grimas.Bo skakade om honom igen, nu lite hårdare. Fan, vad fyllot var svårväckt. Nå, nu verkade han komma till liv."Du, jag har kaffet klart. Och gröt också, ifall du tror att du kan få ner det." Bo visade med tummen mot köket.Fast som Bengt såg ut, skulle han knappast inte få ner någonting alls. Mycket riktigt fick han bråttom upp ur soffan, och hasade sig iväg till toaletten så snabbt han förmådde. Några sekunder senare hördes hulkande ljud inifrån toaletten.Bo satte i fram en kaffemugg till på bordet, och hällde den full till bredden med starkt kaffe. När det gällde att bota baksmälla var svart kaffe oslagbart. Nu gällde det att få Bengt på fötter, här kunde han inte lämna att sitta, då skulle han ju bara fyllna till igen.Fortsättning följer...

16 kommentarer:

Skogens drottning sa...

Blir spännande att se vart detta bär hän :)

Jo, det är väl mest på sommaren man har nytta av solvärme, men lite på vår och höst också skulle jag tro. Sen får vi hitta något annat miljövänligt till vintern!

Ha det gott!

Emma-Lou sa...

En sorglig historia helt klart :/ Men den är bra skriven. Du skulle mata in lite fler personbeskrivningar :-) Fast du har ju redan vunnit pris för denna, så vem är jag att komma här, haha :-P

Vad skoj att det blir några personliga varianter ändå, det är ju så kul :-)

Jasså, hade ni ett nästan likadant pepparkakshus som oss? Bildbevis? :-D

Fenixmona sa...

Spännande...Ja, nu är lille Cesare kastrerad, öronmärkt och vaccinerad. Ikväll är han sjövild...hihihi...Har nog varit för lugnt för honom idag! Kramiz

Augusta sa...

Ett tidigt God Jul från mig men nu tar jag juluppehåll med bloggandet.

Önskar DIG trevliga och fina helgdagar som kommer.

God Jul från Augusta

Men jag kommer in och läser avslutningen på din julnovell :)
Kramar

Ida sa...

vad härligt! :D oj, ja det var rätt så dyrt om det bara var för maten, men det kanske ändå var värt det? ;)

haha jaa det är hur härligt som helst, vilken frihet! :D
nu skulle man bara ha haft en bil så..

ha en fin kväll!
kram

Nett sa...

Spännande som attan! Du är så duktig :)

Niklas C sa...

Svar: ja jag älskar fredagsmys =)

Kram

annepauline sa...

Ack, ack, än så är det långt till kvällen för Bo...och inte är det lätt att reparera gamla skador så pang bom heller. Ingen av hans nära kommer att lita eller tro på honom.

Smörblomma sa...

Skogens drottning: Ja, jag hoppas verkligen att jag skall lyckas hålla upp spänningen, det blir ju trist ifall det börjar dala!

Ha det gott du med!

Smörblomma sa...

Emma-Lou: Ja, historien är så sorglig, och bara värre blir det...

Ja, mera omfattande personbeskrivningar skulle nog ha gjort novellen ännu mera fullständig, men för ett år sedan skrev jag ännu så här... :)

Ja, jag måste gräva och se ifall jag hittar bilder på pepperkakshuset, misstänker dock att fotografierna är tagna med min gamla kamera.

Smörblomma sa...

Fenixmona: :) Klart att Cesare måste få liva upp lite till kvällen!

Men kastrerade hankatter blir ju rätt lugna med åren. Nisse ligger ju mest bara och sover, när han inte vaknar till för att äta förstås ;) Kramiz

Smörblomma sa...

Augusta: Riktig God och Trevlig Jul till dig med :)

Ja, välkommen in och läs julnovellen, roligt, roligt! Kramar

Smörblomma sa...

Ida: Ja, maten var helt klart värd sitt pris, och så är det ju jul bara en gång om året dessutom o:) Kram

Smörblomma sa...

Nett: Tack så mycket! Jag blir så glad :)

Smörblomma sa...

Niklas C: Fredagen är bästa dagen på hela veckan, inget snack om saken! Kram

Smörblomma sa...

annepauline: Nej, och Bo är skiträdd för att något skall gå snett nu. Han har verkligen satt sig på, att det skall bli en fin kväll hos sonens denna jul.