söndag 20 december 2009

Dan, före dan, före dan, före dopparedan...


... blev det rätt så, tro?!

Nu börjar det verkligen närma sig julafton, och aldrig har jag varit så sent ute med pyntet som i år. Julklapparna har jag däremot helt koll på, vilket även det är ovanligt, så här redan halva veckan före julafton.

Pyntet, ja. Tänker inte gå in på detaljer om allt vad som ännu är opyntat. Inte ens lussekatter fick jag bakade till Lucia. Kan man kanske baka lussekatter under mellandagarna istället? Skulle nog tro att det uppskattas, och att de blir uppätna då också!

Sedan hade jag också tänkt att jag skall åka iväg på "mellandagsrea" imorgon till Body Shop, och inhandla en hel del välbehövligt till mig själv. Måste man vänta tills efter jul för att få åka iväg och "mellandagshandla"?

Jag menar, det är ju ändå nu som varorna finns, efter jul finns det ju bara restexemplar kvar.

Tänker förresten bära in granen imorgon. Vi knyckte den häromdagen, en bit in i skogen härifrån ( haha, read that, forrestowner). Fast jag tror inte att det är olagligt bege sig ut och knycka sig en julgran inför jul, så länge man inte skövlar ett helt skogsskifte.

Vet någon hur det ligger till med den saken, egentligen?

12 kommentarer:

Skogens drottning sa...

Vi bestämde oss för att köpa saker till nya huset på mellandagsrean i stället för att köpa julklappar till varandra, känns skönt!

Jo du, när jag tog dom fotona så kände jag att det var vinter, det översta är taget igår då det var 20 grader kallt!

Ha det gott!

Ellis sa...

Klar med julklappar, några julkort att leverera men det fixar jag via cykel eller till fots nu närmaste dagarna!
Ska göra lite julgodis och sen är det bara att vänta in julen! =)
Kramar

Fenixmona sa...

Äger man inte själv marken så brukar det ju vara olagligt...Fast min förste man ansåg att kronans mark var vår mark så på den tiden hämtades det gran...hehehe...Kramiz

Nett sa...

Det gjorde du rätt i att knycka en gran :) Mellandagsrea redan nu innan jul, ja det låter intressant det :) Ha en fin Måndag!

Niklas C sa...

Svar: Ok =) Jag ska plocka fram granen idag =) Och pynta den...

Kram

Ida sa...

ja visst är umeå vackert! :)

nämen tack så mycket för din snälla kommentar! :D

här är man ute i sista minuten med julklapparna... men jag vet vad jag ska ge alla.. så det är lugnt. jag har faktiskt knappt haft någon julstress i år heller, det är riktigt ovanligt.

Smörblomma sa...

Skogens drottning: Jo du, det är mycket när man skall handla julklappar. Här fick barnen pengar i julklapp, men ändå blev det en massa handlat åt dem. Fast det var mest nyttosaker då, som de ändå inte skulle köpa för sina pengar :)

Ha det gott du med!

Smörblomma sa...

Ellis: Det är mycket som skall till innan jul :) Hoppas ni hade en fin julafton! Kramar

Smörblomma sa...

Fenixmona: Ja, ännu har vi inte fått någon stämning på halsen angående granstölden, så jag tror faktiskt att vi klarade oss undan!

Förresten kommer vi ju snart att kasta ut granen tillbaka till skogen, hur som helst! Kramiz

Smörblomma sa...

Nett: Jag tyckte också att vi gjorde rätt i att knycka en gran, annars hade vi lätt kunnat lämna utan ;)

Smörblomma sa...

Niklas C: Hoppas att ni fick en fin Jul :) Kram

Smörblomma sa...

Ida: Ja, och nu är ju all julstress med julklapparna över i allafall. Nu är det bara att luta sig tillbaka och njuta :) Kramar