måndag 16 september 2013

Boende i Amsterdam. På hotell, i lägenhet eller husbåt?Rembrandt Classic Hotel. Där bodde vi och ni ser ingången till hotellet under blåa markisen. Trestjärnigt hotell som mest motsvarade tvåstjärnigt enligt vår finländska standard. Men tala om hotell med vackert läge invid kanalen, eller hur? Vi bodde på första våningen och i källarvåningen (fönsterna längst ner) serverades frukosten. Utsikten över kanalen är inte helt fel att börja dagen med.
Utsikten från hotellrummet. En innergård. Hade kunnat vara kanalutsikt ifall rummet legat åt andra sidan. Nåväl, det är heller inte dåligt att ha utsikt över innergården, det var ju fint marmorgolv i alla fall.
Det mest ordinära boendet för lokalbefolkningen i Amsterdam är troligen detta. Det är så här man bor. Inte helt olikt boendet i Vasa.
Eller såhär ifall man är lite mera välbemedlad. Ett boende längs kanalkanten är väldigt vackert, vet dock inte riktigt hur mycket det skiljer i pris från boendet ovan.
Eller så bor man i båt. På grund av bostadsbristen i Amsterdam har man också möjlighet att bo i båt. Det är helt lagligt så länge man har anslutit gas och el till båten. Olagliga båtar existerar också, man känner igen dessa på att de varken har gas eller elektricitet anslutna.
Finare hus igen. Här skulle jag själv kunna tänka mig att bo ett år eller så och försörja mig som mångsysslare...
Husbåt igen. Fotografiet är taget vid en Canal Cruise och därför syns papperspåsen med mera i spegelglaset. Försök att bortse ifrån detta och se istället hur folk bor vackert i kanalen, med hus och terass på sin båt. På bästa plats i Amsterdam. Vill själv bo där också!

I nästa inlägg berättar jag mera om maten och dryckerna i Amsterdam.

6 kommentarer:

Ellis sa...

Spännande att bo på en båt, kanske något att testa i framtiden! Men ni hade fin utsikt från hotellet också! =)
Kram Elenor

Fenixmonas sa...

Där var ett varierat utbud av boenden! Jag hade absolut gillat att bo på en husbåt! Mysigt med hotell bredvid kanalen. Kramiz

Nett sa...

Så mysigt att få komma iväg på en resa, att bo på båt är ju ett smart alternativ när det är bostadsbrist. Kram

Augusta sa...

Ja tror det är en dam som är ute och reser mycket nu för tiden :)
Lämna Nisse hemma och längta efter matte :)

Vackra bilder! Var till Amsterdam för några år sedan. En intressant stad.

Kram

Anonym sa...

Har bott på båten längst ned. Otroligt många turistbåtar utanför..

Smörblomma sa...

Anonym: Är det sant?! Har du bott där på båten? :)