måndag 19 december 2011

Att pynta (SkrivPuff 19.12.2011)

Imorgon ska julgranen bäras in. Den står bakom dörren där ute på terassen och bara väntar på att få komma in i huset. Grön och ganska tät är den, och har inte tappat ett enda barr fast den stått där väntandes i en vecka nu. Fårse hur det blir när den kommer in i värmen.

Imorgon ska jag pynta granen. Den strålande ljusserien, hoppas den funkar än och inte har gett upp medan den legat undanstädad i sin låda i snart ett år nu. Skulle så vara fallet utbryter ju lätt panik.

Sedan glittret. Fina, glimmande långa spret som ska hängas över grankvistarna. Vackert pynt som man nästan kan spegla sig i, i skenet från julgransbelysningen. Tyvärr brukar katten roa sig med att dra ner dem i golvet och man får också vara rädd att han ska äta upp spretglittret, och hur skulle det då gå?! Katastrofalt avslut på julen.

Och julgransbollarna. Röda och i guld, så vackert juliga, de också. Även de blir lätt kattleksaker åt en katt som fyller tretton i maj. Ja ja, även djur ska ju ha sina nöjen...

Julgransstjärnan. Så fin och liknar mest Betlehemsstjärnan, åtminstone Betlehemsstjärnan så som man har sett på bild. Har hängt med sedan jag var tre år, tror jag. Eller något liknande.

Och så övrigt obestämt pynt som också ska hängas i granen. Tillverkat i dagis eller i skolan under åren då det begav sig när pojkarna var mindre, och intresserade av att tillverka eget julpynt. Fina, eller kanske mest personliga pjäser som ger granen dess egna, personliga prägel.

Imorgon ska jag pynta julgranen.

4 kommentarer:

Ellis sa...

Vad mysigt att klä granen, jag har min minigran som är färdigklädd och ska bara ta fram den! =)
Hoppas du har en fin kväll, nu ska jag ta en skorpa! =)
Kram Elenor

Karpstryparn sa...

Själv är jag nästan färdig med julpyntet, det är bara granen som ska sättas upp och kläs.

Svar: Ja, det kan jag hålla med om.

Fenixmonas sa...

Sen beundrar du granen och säger säkert samma som jag gör varje år: Sååå fin gran har vi nog aldrig haft förut...hihihi...Fast de ÄR ju fina...t.o.m min plastgran som jag numera har...kramiz

Nett sa...

Det är något alldeles speciellt med att pynta granen varje år :) Kram