torsdag 8 juli 2010

Bohemen skriver


Som en och annan har förstått är jag en riktig bohem, och det tar sig verkliga uttryck såhär i semestertider.

Som idag när jag vaknade vid tiotiden, åt jag salladen till frukost som hade lämnat från gårdagens hämtmat. Passade riktigt bra som frukost faktiskt, tillsammans med kaffet. Naturligtvis satt jag utomhus på terassen  ännu klädd i nattskjortan och drack morgonkaffet.

Mannen i huset, som också han är bohem, steg upp vid samma tid, men han åt lite mera traditionsenlig frukost.

Förmiddagen flöt på i lugn och ro i huset, och de tre tonåringarna sov fram till tolvtiden. Då var det väl så småningom dags för lunch, och alla plockade och komponerade ihop en egen lämplig lunch till sig ur kylskåpet (för kidsens del var det ju samtidigt frukost också!) För min egen del blev det en youghurt med skivade äpplen och jordgubbar på.

Dagen fördrev jag med att bevattna blommorna och jordgubbarna, samt ryckte väl upp ett ogräs här och där.

Sedan blev det plötsligt bråttom med middagen, när ena sonen skulle iväg till en villa om en halvtimme där han skulle övernatta. Snabbt rördes spagetti med köttfärssås ihop, och jag klarade halvtimmesgränsen!

Alla som råkade vara hemma åt; inne eller ute, allt i sann bohemisk anda. De som inte var hemma slog jag en signal till.

Bråttom igen; bohemmannen skulle iväg till östra Finland på fiskeresa, och packade snabbt ihop sina resesaker och blev hämtad.

Jag lade mig på min shiatsudyna och somnade, och sov så bort en timme.

Bara bra så, jag har även tvättat fyra maskiner tvätt idag och renbäddat sängar. Nu finns det jättemängder tvätt att vika om jag orkar.

Eller så tar jag det imorgon.

4 kommentarer:

Kent sa...

Så du är tillbaka jag trodde att du helt hade lagt av. Vad gör Nisse då?

Ellis sa...

Låter som en produktiv dag, här har det varit cykling och konsert ikväll med Salem Al Fakir! =)
Kram

Fenixmonas sa...

Låter som en så där lagom ansträngande ledig dag...som kvinna är du ju aldrig HELT ledig...så är det ju, fast det är ju nästan snudd på...hihihi...Kramiz

Smörblomma sa...

Kent: Nej, jag har inte lagt av. Kände bara att en förnyelse av bloggen var av nöden. Nisse ja, han är väl som han är...