onsdag 25 november 2009

Taxichaufför


Taxi, taxi, taxi. Det är vad jag tycker att jag är nu förtiden, varvat med mitt jobb på sjukhuset, förstås.


Ibland får jag för mig, att fotbollstränarna och den övriga organisationen inom fotbollen, inte har någon som helst förståelse för att föräldrarna till spelarna också har ett annat liv på sidan om fotbollen.


För det är ju vi som kuskar våra minderåriga till träningarna, femton kilometer hemifrån!


Kommer du två minuter för sent till träningen, bötar du två euro. Ingen skillnad där, ifall den unge spelaren just och just har hunnit hem från skolan för att byta om till träningen (gymnasiet har långa skoldagar) Trafiken genom stan till träningslokalen drar ju dessutom långsamt vid den tiden på dygnet. No pardon.


Men vi skall icke gnälla. Nu är det ju snart lillajul också! Ikväll skall julgardinerna upp i köket och ljusstakarna fram. Julen är på fram marsch!


15 kommentarer:

Skogens drottning sa...

Åh, orkar inte tänka på jul just nu, vi har ju skaffat oss en del jobb liksom. Har köpt nytt hus, så nu vet du vad jag kommer att skriva om ett tag framöver.

Ha det gott!

Anonym sa...

Jul, jul strålande jul!!! Fast nu kommer Rimstugan först 1.24 december! Det är kul! Kramiz Fenixmona

Augusta sa...

Just nu är jag här uppe i huset i Norr. Här har jag inga julsaker men det är ju jätteroligt att börja julpunta. Blir så mysigt på något vis.
Sedan efter julen är det lika skönt att ta bort julsakerna eller hur?

Har du snö i Finland? Här har vi någon dm.

Kramar

Emma-Lou sa...

Men åh så skönt att höra att ni verkligen har tillfrisknat, det där är fanimig inte kul, urk. Här tvättar vi händerna hela tiden (inte när vi är hemma förstås, men när vi kommer utifrån) och hostar i armvecket ;)

Ida sa...

Åh afrika skulle jag också vilja besöka! :)

hihi tack! :) jag har första lektionen på körskolan imorgon här i umeå så jag hoppas att det går bra!

ja visst är julen på frammasch.. kan inte fatta att det är redan är första advent!
kram

Niklas C sa...

Svar: Ja precis, det börjar ju bli dags att köpa julklapparna nu så jag tycker att det är kul att skriva en massa julklappstips =) Det kommer fler varannan dag ungefär hade jag tänkt =)

Kram

Nett sa...

Härliga Fredag, underbart med lite ledighet och att få mys alite.. Nu börjar det röra på sig gällande aoperationer även det är underbart. Ha en fin helg på er!

Skogens drottning sa...

Halloj. Jo men visst ägnar man sig massor åt att skjutsa än hit än dit. Men snart så klarar han sig själv, knappt ett år till 18-års dagen och körkortet. Då ska man vara nervös för att han är ute och far i stället. Undrar om man slutar med det någon gång, att vara nervös alltså :)

Ha det gott!

Smörblomma sa...

Skogens drottning: Så spännande med nytt hus, lagom till jul och allt!

Ja, nervös blir man väl som först när ungarna skall börja ratta bilen själva, nej bra är det ju sist och slutligen så länge man själv får kuska dem.

Ha det gott du med!

Smörblomma sa...

Fenixmona: Jaa! Jul är kul :) Kramiz

Smörblomma sa...

Augusta: Nej, här lyser snön med sin frånvaro, vilket bara är bra enlig mig (fast jag tycks vara ensam om att tycka så).

Ja, jag brukar verkligen njuta av att få plocka bort allt pynt efter jul också, det blir liksom så ljust och fräscht då! Kram

Smörblomma sa...

Emma-Lou: Ja, det gäller ju att göra vad man kan för att hålla svininfluensan stången. Min son fick förresten en antibiotikakur på igår, eftersom han ännu tempar från och till efter tre veckor!

Smörblomma sa...

Ida: Ja, lycka till med bilskolan!
Och julen närmar sig ju dag för dag :) Kram

Smörblomma sa...

Niclas C: Så bra att du står till tjänst med julklappstips :) Det är ju annars lätt att det börjar stå still i skallen, så här inför jul ;) Kram

Smörblomma sa...

Nett: Bra om det börjar röra på sig med operationerna! Visst är det roligt när det är helg, vi firar lillajul som bäst i helgen :) Fin helg tbx!