måndag 2 november 2009

Kaffe


Kaffe. Vad tycker ni om kaffe? Själv är jag kaffedrickare av stora mått. Idag har jag druckit fyra muggar kaffe; märk väl muggar, inte koppar. Ibland dricker jag sex muggar kaffe per dag.

Kaffe innehåller ju antidioxanter, alltså är kaffe en hälsodryck. En väldigt god sådan dessutom.

Mina morgnar börjar alltid med ett stort glas Bonaqua och sedan två muggar kaffe. Efter det börjar dagen rulla på, efterhand. Aldrig utan kaffe, Bonaquan går att lämna bort i nödfall.

Jag är också ganska finsmakare vad det gäller kaffe, för tillfället finns det sju sorters kaffe hemma hos mig. Alla påsar och burkar ryms inte ens i kaffehyllan, borde jag kanske få en större kaffehylla?

Nej men nu ljög jag förresten. Jag har åtta sorters kaffe hemma, finns det någon här som har ännu fler olika sorter hemma i sitt kaffeskåp? Eller har min kaffesamling kanske rent av rekord?

Är jag kanske en kaffesnobb, det förekommer ju (rätt ofta till och med) att jag köper mitt kaffe från Pentik ;)

14 kommentarer:

Mona sa...

Hinner aldrig bli några olika kaffesorter här, allt har en strykande åtgång! Jo, förresten, gubben fick whiskeykaffe när han fyllde år! Kramiz Fenixmona

Ellis sa...

Jag är en teälskare, finns bara te här och säkert 20 sorter! =)
Kramar

Emma-Lou sa...

Jag älskar kaffe, men är lite "tönt" av mig som har mjölk. Men jag gillar det. En god latte är svårt att hitta, oftast gör de den FÖR varm.

Joshua är duktig han, får se vad han kommer att sinka efter med, hehe. Det brukar vara så, att om de kan göra en grej tidigare, så blir det ofta något annat som kommer senare. Inget att stressa upp sig för med andra ord :) Han försöker faktiskt att resa sig, men än är inte ryggen stark nog.

Kent sa...

Har du en kaffehylla?? Hur ser en sån ut??

Niklas C sa...

Svar: Ok, då får vi hoppas att mobilen går att rädda =)

Ja jag älskar att bada badkar så jag är jätteglad att vi har ett i den här lägenheten =)

Vad häftigt att ha en badtunna =)

Kram

annsan_s sa...

Godkväll! De var väl skönt. Vem vet..

Du har nog rätt..Hahahahaha.. Kram

annepauline sa...

Jag dricker endast kok-kaffe. Kokat på väldigt noggrant gammaldags vis. Rent precisionsarbete. Hoppas att inte alltför många av dina läsare skrattar ihjäl sig nu!

Nett sa...

Jag älskar kaffe, det blir en hel del koppar / muggar per dag, men jag har bara vanligt kaffe hemma, det räcker för mig så nog har du rekordet tror jag =)

Smörblomma sa...

Fenixmona: Whiskey kaffe, det låter som något det! Det har jag aldrig haft, undras varifrån jag kan få tag på det :) Kramiz

Smörblomma sa...

Ellis: Jag har också en massa tesorter, har inte räknat hur många. Fast de har betydligt mindre åtgång här i stugan :) Kram

Smörblomma sa...

Emma-Lou: Latte är jättegott :)Kent: Ja, jag har både kaffehylla och tehylla i köket. De är öppna hyllor, faktiskt något av det snyggaste jag har i köket!

Smörblomma sa...

Niklas C: Ja, och jag skulle också vilja ha ett badkar, fast det ryms inte in hit i badrummet. Isåfall måste man riva ut bastun, och det vill vi ju inte heller! Kram

Smörblomma sa...

annsan_s: Gokväll på dig med! Jag har just sett på Dr House, och skall så småningom gå och knyta mig. Skall försöka satsa på att komma mig i säng i tid ikväll :) Kramannepauline: Nej, jag skulle inte tro att någon skrattar ihjäl sig, överlag är folk väldigt egna när det gäller kaffe :)

Jag vågar inte ens skriva här, hur det går till på jobbet nattetid när jag i min ensamhet kokar kaffe där :x

Smörblomma sa...

Nett: Jag börjar också tro att jag har rekordet :) Kaffe är ju bara så gott, absolut det bästa man kan dricka!