fredag 24 januari 2014

Goda råd om hur man överlever i januari (efter julen)

Håll koll på matinköpen! Det viktigaste rådet i januari. Månaden efter jul är den mest sårbara på hela året ekonomiskt sett.

Köp dyrt så blir det billigt. Detta budord har visat sig gälla många gånger; några axplock är duschkabinen som var för trång och inte gick det att sätta upp duschen tillräckligt högt heller. Eller så dammsugaren med tömbar behållare, bra för ekonomin och miljön. Bara det att billigvarianten vi köpte hade en behållare som bara inte gick att tömma rakt av, utan skulle skruvas ner i 5 olika delar innan man kunde börja på med tömandet.

Den som spar han har. Sant, sant. Det som gäller är att hålla hårt i det man har och planera sina utgifter väl.

Tålamod är en dygdJo. Här gäller det att veta vad man ska slänga bort som skräp och vad man ska spara. För allt gammalt kommer i mode igen och ingenting slår originalretro. Ekonomiskt blir det också på sikt när man kan använda sina gamla kläder och möbler igen. Obs. Kräver ganska stora förvaringsutrymmen!

Det är inte de stora inkomsterna man blir rik på utan de små utgifterna. Så är det. Jag har aldrig varit högavlönad och när barnen var små var jag hemmafru i 7 år. Små inkomster, men vi har aldrig saknat något. Ser man till status har vi alltid haft åtminstone 1 bil och eget boende. Inga stora inkomster och jag har försörjt mig själv sedan jag var 16.

3 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Vilket fantastiskt bra inlägg! Så mycket klokt! Helst det där med: Köp dyrt så blir det billigt...vi går på sådana grejer stup i ett! Sista var toasitsar på Ikea som inte passade...Vi borde ha köpt original på Bauhaus men de var dyrare...så dumt att vi inte gjorde det! Kramiz

Nett sa...

Sanna tips, en månad som brukar kallas för den fattigaste av dem. :) Kram

Ellis sa...

Hej!
Jaså det är vår här, det var mer än jag visste! =)
Dock snöbrist för att vara januari men vi har lite i alla fall! =)
Kram Elenor