torsdag 28 mars 2013

Påsk igen, ännu en gångGlad Påsk på er alla år 2013! Påskens färg är gul, kan man också se som genomgående tema om man ser på mina bilder. Blomman ovan tjänar både som inne- och uteblomma då jag vis från tidigare erfarenheter inte längre köper uteblommor till påsk. Läs här för att påminna er.
Fin påskduk, va? Tillverkad av någon av pojkarna på dagistiden, minns ej av vem. Passlig är den hur som helst och nu pryder den påskbordet.

Det finns inte finare, dyrbarare dukar än de som är tillverkade av de egna barnen under deras dagistid, minns det ni alla! Släng för all del inte bort allt krimskrams ni får till skänks från dagistiden, isåfall kommer ni att ångra er senare!
Mera pynt, en påskblomma som slingrar sig runt lampan. I övrigt är jag inte längre så väldigt mycket för påskpyntande, men tidigare har jag har väl varit; läs här, här och här.
Det känns som det blir bara enklare
och enklare att fira påsk ju äldre de egna barnen blir. I princip har de inte så stora egna krav längre på påsken, bara det kommer lite godis så räcker det.

Ingen skattkarta eller dylikt behövs längre heller. Bara att duka fram godiset på matbordet, enklast och lättast så. Men eldelementet hör hör ju påsken till och det värmer så gott också.

Påsken kan komma, påskäggen till häxorna bakom dörren har jag också laddat inför. Skulle det lämna något över kan vi väl äta upp det själva.

8 kommentarer:

Ellis sa...

Hej!
Hoppas ni får en fin påsk, här är det sol och ljust ännu. Skönt nu när mörkret börjar krypa tillbaka!
Kram Elenor

Josef Boberg sa...

GLAD PÅSK !

Tommy sa...

Så du har vaknat upp ur vinterdvalan:-)
Glad Påsk!

Nett sa...

Trevlig påskhelg till dig. Här blir det jobb för min del start inatt. Kram

Karpstryparn sa...

Ser att du liksom jag har skrivit om påsken, läs gärna mitt inlägg från idag om denna högtid.
I det har jag förresten lösningen på hur man ska värna om djuren, hehe.

Glad Påsk på dig!

Anonym sa...

GLAD och SOLIG PÅSK på dig! Nog är det ju fint påskväder! Tänk det kunde vara helt tvärtom-riktigt ruskväder! Inte behöver det vara mycket påskpynt, har några prylar som följer med från år till år och så påskblommor, köpte 20 st. narcisser från halpa-halli, de såg så ynkliga ut men nu har de slagit ut och är hur dekorativa o fina som helst. Ljuset är nog det bästa! och det gör ju solen! Ha en fortsatt fin påsksemester!

Fenixmonas sa...

Jo, påsken har kommit trots att jag inte gjort någonting...Önskar nu en riktigt Glad Påsk! Kramiz

Smörblomma sa...

Hej Solveig (antar att det är du? :)) Jamen visst, påskvädret hade ju kunnat vara riktigt skit också, man har ju sett allehanda snöyror genom åren... Nä, tacka vet jag semestervädret i år :)

Men vet du det är konstigt: enligt bondepraktikan som sällan ljuger sägs det att "vit jul, grön påsk" eller tvärt emot. Inte någonstans står det att båda ska vara vita. Konstigt i år, där.

Men trevlig fortsatt påsk till dig med :)