onsdag 26 december 2012

Tillbakablick på julen 2012, eller djur ska veta sin plats


God fortsättning på julen! Som det snöar och väller ner nu kan ju ingen klaga på att vi inte fick en vit jul heller. Precis som vi vill ha det, eller hur *not*Gråvitt landskap, så långt ögat når. Lagom färgstarkt där. Själv hade jag föredragit en grön jul, fast motståndarna är många så det vågar man ju knappt nämna. Nå, det gröna kommer nog att segra än, om några månader iallafall.
Julen är över för den här gången. Här ser ni tomtarna, vars rätta plats var framför granen (som uppe i headern), men allt som oftast har de fått stå så här istället för att inte blocka tvn, då helgen har varit en riktig tvhelg mellan varven.
Gäster från olika nationer har vi också haft. Finnar, finlandssvenskar och ryssar. Trevligt med olika kulturer, det skulle bli alldeles för slätstruket annars. Djur hör också till, som synes.

En liten kuriosa: Ikväll, efter den allra sista julmiddagen: Vi satt framför tvn (bra tvprogram igen) och plötsligt hördes ett litet prassel från köket. Där stod Nisse som försökte ljudlöst ta för sig av skinkan och gravade laxen som lämnat framme att stå på köksbänken. Gissa om hemmatigern åkte snabbt ner i golvet, då djur ska veta sin plats.

4 kommentarer:

Ellis sa...

Hej!
Jag gillar den vita julen, snöar för fullt igen nu men hoppas det inte kommer alltför mycket, ska köra syster imorgon bitti!
Låter som att ni hade en trevlig jul även om Nisse verkade vara sugen på mer mat då! =)
Ha det så bra
Kram Elenor

Fenixmonas sa...

Den vita julen är vacker på...kort, men jag föredrar också de helt gröna jularna och vintrarna! Jag tyckte först det var min Cesare där på bordet, för på julaftonens kväll så låg han precis likadant uppe på bordet! Kramiz

Augusta sa...

God fortsättning till Er också :)

Vilka fina tomtar du hade. Är det hemslöjd?


Nisse blev säkert inte glad då matte kom på honom att nästan hinna ta laxen :)

Kram

Nett sa...

Så söta tomtar :) Hoppas att du har haft en alldeles underbar jul.

Det är ju det att det kostar nästan ingenting med att ha domän och webbhotell, jag betalar ca 350 kr per år.

Kram