onsdag 13 april 2011

Skrivarkursernas vara eller inte varaFinns det någon här som har gått en skrivarkurs? Jag själv har gått en, eller rättare sagt den hamnade lite på hälft, då den togs bort innan jag hann gå den färdigt. Vi elever blev heller inte informerade om saken, plötsligt en dag hade kursen bara försvunnit och ingen svarade heller längre på mail.

Låt gå för att jag kanske sågs som en lite lat elev, typ är jag riktigt med längre eller inte. Ibland kan det ändå vara svårt att få till en roman på några få månader, då man ju också har annat här i livet.

Säkert hade jag behövt mera push från lärarhåll där och det är ju trots allt det vi också betalar för. Hade jag vetat om att kursen kommer att utgå innan jag hinner gå den klart, hade jag säkert valt en annan kurs...

Oftast är det ändå bra med skrivarkurser. Man lär sig strukturera upp skrivandet och man får goda råd och tips. Skrivandet börjar flyta på, fast man behöver hela tiden stöd och hjälp för att kunna utvecklas.

Avigsidan med skrivarkurser är att man kan fastna i ett fack, lärarens fack. Man skriver alltså som läraren vill, och inget ont i det. Fast lika bra är det ju inte längre när femti stycken skriver på samma sätt, då har ju det unika i en gått förlorat.

Där har man själv ett ansvar som författare att hitta sin egna unika stil och upprätthålla den. Annars kommer man bara att bli en blek kopia av andra.

8 kommentarer:

Ellis sa...

Tyvärr, någon sådan erfarenhet har jag inte, hoppas du får möjlighet att utvecklas ändå!
Jag hade lagt till ett kort i bloggen, med en kanin på om du såg det! =)
Ha en fin onsdag!
Kram Elenor

Nett sa...

Har aldrig testat på en skrivarkurs, skulle säkert vara kul att få gå en. Men å andra sidan, det finns en massa kurser som jag skulle vilja gå. Kram

Fenixmonas sa...

Nej, jag har aldrig gått någon sådan...skulle nog inte fixa det. Jag är ju envis som en åsna och vill göra det mesta efter eget huvud...så länge det finns något där...Fast ibland känns det som det skulle behöva uppgraderas...Undrar hur man byter ramminne på en människa..."ler"..Kramiz

Tommy sa...

Jag har aldrig gått någon skrivarkurs. Jag är nog för lat för det. Men jag skriver ju mest för att jag tycker det är kul.

Augusta sa...

Nej jag har inte gått någon skrivarkurs men jag vet en kille som har gjort det. Han gick sin skrivarkurs på Folkhögskolan. Killen är idag ca 30 år och skriver poesi. Han brukar dra själv kopior och göra häften som han sedan säljer :)

Kram

Karpstryparn sa...

Den enda skrivarkurs som jag har gått i var när jag gick i grundskolan, då fick man lära sig skriva och läsa, t ex fick vi lära oss skrivstil, det var i lågstadiet.
Men att kalla detta för skrivarkurs blir minst sagt en aning ganska helgalet.

Karpstryparn sa...

Hejsan! Allt väl? Var länge sedan nu, tänkte bara nämna att ett inlägg som jag skrev i början av april i år har orsakat ett jäkla rabalder, den person och ett visst universitet som det riktar sig emot har gått i taket ganska rejält. De påstår att jag har förtalat dem och har polisanmält mig och krävt att inlägget tas bort. Men, hehe, jag är inte orolig ett smack, jag har god koll på läget, annars hade jag inte publicerat inlägget. Inlägget som är polisanmält heter "Mekonnen Tesfahuney - rasistläraren på Karlstads universitet". Läs även mitt svar till personerna ifråga anghående deras polisanmälan mot mig, det heter "Svar till Mekonnen Tesfahuney och Karlstads universitet angående polisanmälan mot mig". Lovar dig en minst sagt intressant läsning.

Tommy sa...

Nu får du väl ändå sätta igång och skriva här!