måndag 4 april 2011

Att planera en mordscenHur är det riktigt, hur tror ni att en människa tänker som planerar att ta livet av någon? Hastigt och plötsligt spelar ödet in, man kommet sitt offer nära, nu gäller det bara att snabbt hitta på ett tillvägagångssätt att nå ända fram till målet, förrän tillfället glider en ur händerna. Det är nu det händer, det man har planerat under kanske flera månaders tid.

Man måste bygga upp ett förtroende till offret så allt går vägen enda fram, och detta på en väldigt kort tid. Det kan handla om tio minuter, och under dessa tio minuter får inte offret ana oråd och bli misstänksam och kanske klara sig undan då.

Jag håller just på att skriva på en sådan scen nu och det tilltänkta mord tillvägagångsättet är dränkning.

Hur är förresten en mördare funtad? Kan vem som helst bli mördare, om man bara drivs tillräckligt långt och känner sig tillräckligt pressad av någon eller något?

7 kommentarer:

Nett sa...

Åhh, lycka till. Kan nog inte vara det lättaste. Ja man kan undra vad det är som utlöser just tanken på att mörda. Kram

Ellis sa...

Kan inte vara det lättaste att skapa det, finns ju många olika varianter man har läst genom åren i deckare!
Kram Elenor

Tommy sa...

Jag tror inte vem som helst kan mörda, rätt om han eller hon skulle vara pressad till det yttersta. Jag tror det fordras att någon spärr fattas i huvudet.
Lycka till!

Fenixmonas sa...

Nej, överlagt mord utförs inte av vem som helst...för det fattas det säkert något i spärrsystemet...däremot så tror jag att vem som helst är kapabel att döda...det beror helt på vilken situation människan befinner sig i. kramiz

Augusta sa...

Tydligen påverkar droger en person så man kan mörda, stycka hur lätt som helst.

Spännande, förstår att du håller på att skriva en deckare :)

Kram

Anonym sa...

Men oj, så kul att din blogg är igång igen!
Många deckare har jag läst genom åren...kan vem som helst mörda? Hmm, i hastigt mod förmodligen, men planerat, nja, osäker där. Varje mördare lär vara unik utifrån sina egna referenser. Konstigt, nu kan jag inte kommentera som annat än anonym, hälsningar Annepauline.

Smörblomma sa...

Annepauline: Hej igen! Ja det är rätt komplext med vem som kan mörda.

De flesta klarar väl av att sätta en kula i ryggen på någon som exempelvis håller ett laddat vapen mot ditt barn, om man bara får en sådan chans, alltså.

Dock finns det ju också de som inte klarar av det heller, de som har väldig respekt för auktoriteter, skulle jag tro. I det här fallet är auktoriteten, alltså han som bestämmer, ( den som hotar att skjuta barnet) och då är nog barnet illa ute...

Ja, det är mycket att fundera på...

Blogger krånglar sådär ibland, men trevligt att man kan kommentera som anonym då i nödfall! Trevligt att du hittade hit igen :)