fredag 25 mars 2011

En skrivardagIdag är det åter skrivardag. Jag steg upp redan före sex, då jag har så många idér som bubblar och bara vill ut för att bli nerskrivna. När jag har skrivardag har jag inga fasta arbetstider utan kan istället jobba efter inspiration, med det kräver ändå en viss fokusering.

En skrivardag bör ses som en riktig jobbdag, skrivandet får inte bli något man gör däremellan man fyller tvättmaskinen eller skalar potatis och så vidare. Nej, ett jobb är ett jobb.

Min skrivardag idag inleddes med kaffe och frukost framför datorn. Slösurfande på bloggar, dagstidningar och så vidare. Då jag steg upp så tidigt idag gjorde jag mig ingen brådska, jag startar ändå inte upp mitt skrivande förrän sönerna har åkt iväg till skolan vid åttatiden.

Så. Klockan åtta och en timme framåt jobbade jag med mina karaktärer i kommande boken. Man får hela tiden göra uppdateringar bland karaktärerna, allteftersom arbetet framskrider.

Efter nio åkte jag iväg för att handla mat till veckoslutet. Det är bäst att ordna med det redan från morgonen, och det är också en av fördelarna man har när man får lägga upp sin egen arbetstid. Väl hemma igen åt jag lunch och skrev sedan en timme igen efter det.

Därefter en halvtimmes kaffepaus, det är tungt att sitta och skriva när man inte är van vid det som heltidssyssla. Efter kaffepausen skrev jag ändå en timme igen, jag växlade en del mellan tempusformer och så.

Längre än så orkade jag inte idag, för nu kändes det obehagligt i kroppen av allt stillasittande. Hur orkar folk med allt stillasittande framför datorn åtta timmar per dag, på kontor till exempel?


5 kommentarer:

Nett sa...

Härligt med skrivardagar :)
Hoppas att du får en fin helg!

Kram

Augusta sa...

Vad duktig du är. Kan vara svårt att bara fokusera på just skrivandet bara då man är hemma :)

Trevlig helg!
Kram

Fenixmonas sa...

Man vänjer sig! Fast vi springer ju fram och tillbaka mellan kontoret och skrivaren...hehehe...kramiz

Tommy sa...

Jag brukar halvligga med en laptop i knäna när jag skriver. Fast risken är ju att man somnar:)

Karpstryparn sa...

Bra fråga det där sista.
Har skrivit ett inlägg nu, men det har blivit något fel någonstans, det gick inte att ha textstycken, försökte tre gånger. Kan ju vara något fel just ikväll, ska testa att göra stycken i inlägget i morgon.