måndag 7 juni 2010

Min vinst


För en vecka sedan deltog jag ju i Nice Run gå/löparevenemanget, något som jag länge hade sett fram emot. Det var strålande väder den kvällen, och hela parken var överfull när 2400 ivriga deltagare körde uppvärmningen, ledda av den medryckande dansgruppen uppe på scen.

Efter uppvärmningen blev det då att lägga iväg fem kilometer, var och en i sin egen takt. Jag och mina jobbarkompisar satte iväg i högt tempo, sällan har man kutat så snabbt.

Via stranden gick rutten, väldigt fint och inspirerande bara det. Nu vet jag inte vad vi fick för tid på vårt lopp, men en medalj fick vi. Fast alla fick ju medalj :)

Efteråt blev det picknik i gräset, och alla fick sig tilldelade picknikkassar. Den innehöll en hel del gott, och hungriga kastade vi oss över maten.

Då, mitt i maten blev det dags för lotteri. Redan i det läget visste jag, att jag kommer att vinna. Jag brukar nämligen vinna när det är frågan om småvinster, se. Inte stora lottovinster, alltså.

Jag vann en kisstratt! Som man kan använda i tältet, i kanoten, på festivaler, på flygplanet, under joggingturen, och allt vad det nu stod på bipacksedeln. Vidare fick jag också tvätt- och användningsråd för tratten.

Dessutom har jag också alltid önskat mig en kisstratt, praktiskare pryl får man ju söka länge efter, eller hur?! Tänk bara i skärgården, att slippa trängas med myggen på utedasset under sommarnätterna. Bara strila inomhus istället, i en flaska till exempel. Precis som på en innetoa.

Var det inte en fin vinst, så säg?

10 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Visste inte ens att det fanns!! En sån skulle man ha när man är ute med båten o fiskar!! Kramiz

Ellis sa...

Vilken annorlunda vinst, det var lite kul! =)
har tyvärr inte recepet på degen, var en som hjälpte till som gjorde den åt oss!
Hoppas du får en fin dag!
Kramar

annepauline sa...

Vilken pryl! Jag antar att det blev lite roade skratt runtom dig när du plockade upp vinsten. Hur själva användandet går till så att säga i offentlig miljö kan jag inte riktigt tänka mig men jag antar att det fanns med en fiffig bruksanvisning.

Tommy sa...

Haha...det var ju praktiskt. Vi män behöver ju ingen tratt:) Fast vissa siktar lite illa...

Karpstryparn sa...

Ja, den var väl inte helt fel.

Svar: Ja, vi behöver alla en paus ibland. Nytt inlägg ute nu, denna gång om zigenarligor.

SARAH - You can't fix stupid sa...

sv: åh vad skönt! ;)

Nett sa...

Härligt att vinna. Sådan är jag med, jag brukar vinna småvinster, men aldrig något större. Är lika glad för det, för en dag kanske den stora vinsten tillfaller mig ;) Kram

Augusta sa...

Hej Smörblomman och lille Nisse

Nu är det härligt ute och kanske behöver vi alla en kisstratt då, hihi. Ovanlig vinst.

I Sverige kallar vi loppet för Vårruset. Har deltagit många gånger men dom här två sista åren har jag inte.

Jag har en finländare som hyresgäst i mitt hus där uppe nu. Den lilla lägenheten.

Stor kram till er båda

Smörblomma sa...

annepauline: Alla blev jättenyfikna och rev i tratten när jag plockade upp den. Jag har även haft den med till jobbet i två omgångar, och visat upp den för alla intresserade som inte var med i Nice Run.

Användandet i offentlig miljö tror jag nog att det blir bra med, det finns många alternativ. Till exempel att ha den fasttejpad på plats och kopplad till en kateterpåse...

Smörblomma sa...

Tommy: Det går inte att komma in på din sida.